סימן מדאיג? שווי החזקות הציבור במניות הגיע לשיא של 581.3 מיליארד שקלים
החזקות הציבור הישראלי במניות בבורסה המקומית ובחו"ל עלו בפברואר לרמת שיא כל הזמנים - סך כספי של 581.3 מיליארד דולר - זאת למרות ששיעור ההחזקה במניות עדיין רחוק מהרמה מלפני שנתיים וחצי, עת נרשם השיא במדדי המניות באחד העם.
הציבור הישראלי המשיך להגדיל את חשיפתו למניות בפברואר מה שביחד עם העליות שנרשמו בשווקים הביא את משקל המניות בתיק הנכסים לרמה של 24.6% - הגדולה מזה כשנתיים - כך עולה מנתוני בנק ישראל על התפתחות תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור. בסה"כ מחודש ינואר לפברואר חלה עלייה של 3.87% בשווי החזקות הציבור במניות.
מגדילים חשיפה לחו"ל
להבדיל מהחודש הקודם, בפברואר חלה עלייה בחשיפה של הציבור הישראלי למניות בחו"ל - מרמה של 4.6% ל-4.9% בהרכב התיק. במקביל עלה המשקל של מניות ישראליות בתיק ל-19.8% מ-19.3%. בשיא העליות בבורסה באוקטובר-נובמבר 2007 עמד שיעור ההחזקות של הציבור במניות בישראל מתוך סך תיק הנכסים על רמה של 24%.
כאן ראוי לציין שהנתונים מתפרסמים באיחור של חודש וחצי כך שניתן להניח שהמגמה של הגדלת החשיפה למניות נכון להיום הינה גבוהה יותר. נזכיר, כי לפני כשבועים נגע מדד המעו"ף ברמת השיא שלו.
מבחינת חתך שווי החזקות הציבור במניות בחו"ל, כולל החזקות בעלי עניין במניות הישראליות הנסחרות בחו"ל (מעל 10%) ללא החזקתם בחברות הדואליות הניכללת בנתוני ההחזקה במניות בארץ, עמד נכון לסוף פברואר על סך של 115.1 מיליארד שקלים.
המשקיעים הישראלים לא הגגילו את החשיפה לחו"ל רק ברכיב המנייתי. השקעות תושבי ישראל בחו"ל עלו לרמה של 263.2 מיליארד שקלים בפברואר - דבר המעיד על המשך המגמה שהחלה באמצע 2009. נציין, כי השקעות תושבי ישראל בחו"ל כוללות: פיקדונות והשקעות באיגרות חוב ובמניות (זרות וישראליות) למעט השקעות קופות גמל וחב' ביטוח, ולמעט השקעה בתעודות-סל.
באותו הזמן, שווי החזקות הציבור במניות בארץ על 466.2 מיליארד שקלים - עדיין נמוך מרמה של 493.1 מיליארד שקלים שנרשמה ב-2007.
העלייה בחשיפה למניות לא נבעה רק מהזרמות הכספים אלא גם מהעלייה בערך המניות. בפברואר טיפסו המדדים המובילים באחד העם - המעו"ף ות"א 75 - ב-3.6% כל אחד.
שינויים גדולים גם בחשיפה לאג"ח
גם בהחזקות הציבור באיגרות חוב סחירות חלו שינויים בולטים. שווי ההחזקה של איגרות חוב לא צמודות עלה לסך של 188.5 מיליארד שקלים - רמת שיא כל הזמנים. ההחזקה באגרות חוב צמודות למדד עלתה לסך של 311.9 מיליארד שקלים - רמת שיא.
בבנק ישראל אוספים את הנתונים ממאזני הבנקים, הבורסה לניירות ערך, רשות החיסכון באוצר והחטיבה למידע ולסטטיסטיקה. "הציבור", בהגדרתו אינו כולל את הממשלה, את בנק ישראל, את ההשקעות של תושבי חוץ ושל הבנקים המסחריים והבנקים למשכנתאות.