הדולר התחזק ב-0.3%: ההתפתחויות ביוון ומדינות האירו תקבע את כיוון המסחר
הדולר היציג התחזק הבוקר בזירה המקומית, בעוד שבעולם נסחר כעת במגמה מעורבת. השבוע המטבע האמריקני התחזק מול רוב המטבעות העולם בעיקר בתגובה להתפתחויות ולספקולציות אודות מצבה של יוון ומצבן של מדינות נוספות בגוש האירו.
הדולר התחזק ב-0.29% ושערו היציג נקבע על 3.796 שקל. האירו רשם עלייה של 0.919% בערכו ושערו היציג נקבע על 5.1519 שקל. הליש"ט הוסיף 0.18% ושערו היציג נקבע על 5.7993 שקל.
בעולם, השטר הירוק נחלש מול המטבע האירופי ב-0.43% ונסחר ברמה של 1.3608 דולר. אל מול היין היפני, הדולר רושם התחזקות של 0.2% ונסחר ברמה של 89.285 יין.
במהלך השבוע, הדולר נסחר בתנודתיות מול השקל כאשר במקביל רשם התחזקות מול רוב המטבעות בעולם. ביום שני, נגיד בנק ישראל סטנלי פישר
את הותרת הריבית ללא שינוי הסבירו בבנק ישראל בהתמתנות הלחצים האינפלציונים, בעיקר כפי שנראה
על המסחר בעולם השפיע בעיקר משבר החוב של יוון, כאשר השבוע הודיע סוכנות הדירוג מודי'ס כי היא עלולה להוריד את דירוג החוב של המדינה, דבר שהביא לחולשה של האירו מול השטר הירוק.
בבנק לאומי מעריכים כי המסחר בדולר בעולם יושפע בעיקר בתגובה להערכות באשר למצבן של "מדינות ה-PIGS" (ראשי התיבות של פורטוגל, אירלנד, יוון וספרד). לדבריהם, מדינות אלו הינן "בעלות יציבות פיננסית רעועה בגוש האירו. התגברות החששות ליציבותן הפיננסית תתמוך במטבע האמריקאי, ולהיפך". כלכלני הבנק הוסיפו כי "בטווח הארוך יותר, התחזקות השטר הירוק תתמך מהתאוששות הכלכלה האמריקאית."