פאונד דולר - הטווח הארוך מסמן חולשה משמעותית בפאונד
הכיוון הכללי
באוקטובר 2009 ניתחתי לאחרונה את הצמד פאונד דולר. מחירו של המטבע הבריטי עמד על משהו כמו 1.59 דולר וההערכה הייתה שהמגמה היא מגמת ירידה. כשאני חוזר אחורה ובוחן שוב, אלו היו הסימנים. אלא שהמציאות הוכיחה אחרת והפאונד דווקא התחזק בניגוד להערכותי. השבועות האחרונים רוויים בסימני חולשה מצידו של המטבע הבריטי כאשר בימים האחרונים נשברה כלפי מטה רמת תמיכה משמעותית. לאלו העוסקים במסחר במט"ח. הסימנים הללו רבי משמעות ועשויים להיות עתירי אחוזים.
המגמה לטווח הארוך
מבט על גרף הנרות השבועי מלמד על הדברים הבאים
1. החל מיולי 2009 נוטה הצמד פאונד דולר לדשדש. גל העליות שחווה המטבע הבריטי נשא אותו לרמת 1.6880 אך לא למעלה מזה. היה זה תור הזהב של הפאונד שרשם מהלך עליות משפל של 1.3510 דולר לפאונד בודד.
2. לאחר ההגעה לאותה רמת שיא החלה היחלשות ובמרכזה נחלש הפאונד, כפי שאפשר לראות על גבי הגרף המצורף, עד לשפל של 1.5770 ומשם שב להתחזק.
3. תהליך של דשדוש, בעיקר כאשר הוא מתפרס על פני פרק זמן ארוך של ששה חודשים ומעלה, מהווה כר פעולה נוח בעיקר כאשר מתרחשת פריצה ומופר האיזון בין כוחות הביקוש להיצע.
4. לפני ימים מספר, כפי שאפשר לראות, נפרץ הדשדוש מטה והפאונד, כיתר המטבעות האחרים, נחלש מול הדולר. המשמעות היא שבטווח של החודשים הקרובים אמור המטבע הבריטי להיחלש
5. כעומק הדשדוש כך עומק המהלך - זו הנוסחה הבסיסית לחישוב יעד המחירים המינימאלי בפריצה מדשדוש. וכפי שאפשר לראות, עומק הדשדוש עומד על כ-6.5%. כלומר, מנקודת הפריצה מטה אמור המטבע הבריטי להיחלש בלפחות 6.5% נוספים. כלומר, לפחות לרמת 1.48 דולר לפאונד.
סיכום
העובדה שהפאונד מצוי במגמת ירידה ונקבע לו יעד מחירים, אינה מעידה שהדבר יתרחש עוד היום או מחר. מדובר בתהליך ארוך שיופרע מדי פעם על ידי תיקונים טכניים כאלה או אחרים. אלא שתיקונים אלו לא יהיו אלא אפיזודה חולפת במגמת ירידה ארוכה ויהוו הזדמנות למכירתו בחסר של הפאונד.
פאונד-דולר
הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.
אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.