ה'פצחן' של בזן: החברה גיבשה תכנית מימון רב שנתית של 900 מיליון ד'
חברת בזן הודיעה היום (א'), כי בסוף השבוע חתמה וקיבלה את האישורים הנחוצים לצורך קבלת אשראי בסך כולל של 900 מיליון דולר מגורמים מקומיים וזרים, אשר נועד לספק את צרכי החברה למשך ארבע שנים הבאות לרבות המימון הנדרש לביצוע ההשקעות בהתאם לתוכנית האסטרטגית של החברה ובכללן בהקמת פצחן מימני. בהמשך לכך, בזן מתחילה בביצוע מלוא ההשקעה בפרויקט הפצחן המימני בהיקף מוערך של 500 מיליון דולר.
אשראי בסך 600 מיליון דולר תקבל בזן מקונרסורציום של מממנים בהובלת בנק הפועלים עימו חתמה ביום חמישי האחרון. האשראי ינתן לחברה ללא צורך בהעמדת בטחונות.
את 300 מיליון דולר הנוספים צפויה לקבל החברה ממארה"ב ומדינות נוספות, לאחר שקיבלה את אישור הקונגרס האמריקני לקבלת ערבות של סוכנות האשראי לייצוא בארה"ב (EXIM) בשיתוף סוכנויות אשראי לייצוא נוספות מאירופה, למטרת רכישת ציוד יעודי לפרויקט הפצחן המימני.
יוסי רוזן, יו"ר בז"ן: "מדובר בתוכנית ההשקעות הריאלית הגדולה ביותר שנעשית במשק הישראלי בשנים אחרונות, שתחזק לא רק את בזן, אלא את המשק הישראלי כולו. המעבר הצפוי של בזן לשימוש בגז טבעי, מהווה נדבך חשוב בתוכנית האסטרטגית של החברה ובהחלטת הדירקטוריון לאשר את תוכנית המימון, על מנת לאפשר את הקמת מתקן הפצחן המימני."
ישר בן מרדכי, מנכ"ל בזן: "התוכנית להקמת מתקן הפצחן המימני, הינה אבן דרך מרכזית בתוכניתה האסטרטגית של בזן. לאורך שנים בשווקים תנודתיים ומשתנים, הוכח כי בתי זיקוק בעלי יכולות מורכבות וגמישות גבוהות יותר, הם אלו שמצליחים לנצל טוב יותר את השינויים בשוק. פרויקט זה צפוי לשפר את מיצובה התחרותי של בזן בשווקי הדלקים בים התיכון ואין ספק כי ייתרום רבות לחיזוק כלכלת המדינה בכלל ואיזור מפרץ חיפה."
מתאימים את המבנה הארגוני ומגדילים החזקות בחברת שמנים בסיסיים
במקביל, אישר דירקטוריון בזן את התאמת המבנה הארגוני של החברה לתמורות הנדרשות בעקבות השלמת המיזוג בין החברה לבין כרמל אולפינים (כאו"ל). במסגרת זו, מינה דירקטוריון החברה את צ'לי שפר למשנה למנכ"ל לתפקידים מיוחדים ואת צ'רלי לירן לסמנכ"ל פיתוח עסקי ושרשרת אספקה.
בנושא אחר, בזן ממשיכה להגדיל החזקות בחברת "שמנים בסיסיים" ("שב"ח") - מחזיקה כעת ב-86% מהונה המונפק של שב"ח. אחרי שרכשה בתחילת ינואר השנה את אחזקותיה של חברת פז נפט בשב"ח (בשיעור של 24.5%) רכשה בזן את החזקות דלק ישראל בשב"ח (11.5%) בתמורה לסך של כ-29.2 מיליון שקלים.
בדומה ליציאתה של פז מהבקשה לתביעה נגזרת גם דלק הודיעה על היסתלקותה מהבקשה לאישור תביעה נגזרת. מדובר בבקשה שהוגשה בשנת 2006 על ידי בעלי המניות האחרים בשב"ח כנגדה.