אורי וייסבורד מקמליה: "התיקון מעלה היה חזק מדי, אין הרבה מקום לאפסייד, בחירת המניות היא קריטית"
בעוד שבשנה שעברה רוב המניות השיבו תשואות חיוביות, השנה ההשקעה בשוק המניות צפוייה להיות קשה יותר. אורי וייסבורד, מנהל מחלקת המחקר בקמליה קפיטל מרקט, הסביר בראיון מצולם כי השוק תיקן מעלה חזק מדי כך שתמחור החברות בבורסות אינו זול, דבר שמצריך לברור בזהירות את אלו שיניבו תשואה עודפת.
"צריך להבדיל בין המצב כפי שמשתקף בשווקים לבין המצב בכלכלה האמריקנית בעיקר לכל מה שקשור לנושא האבטלה", אמר וייסבורד בהתייחס למצבה של כלכלת ארצות הברית, הגדולה בעולם. שיעור האבטלה ישפיע לבסוף על תוצאות החברות, טוען וייסבורד, זאת במידה ולא ירשם שיפור בשוק התעסוקה. "שיעור האבטלה הוא עדיין מאוד גבוה, דבר המשפיע על יכולתו של הצרכן האמריקני הממוצע להוציא כספים ולצרוך, כשבהגדרה בשלב מסויים זה יחלחל לחברות".
לדברי וייסבורד, דו"חות החברות שפורסמו בתקופה האחרונה בוול סטריט היו טובים בעיקר הודות להפחתת הוצאות ושאר מהלכי התייעלות. "מהלכים אלה מגיעים לידי מיצוי, ובסופו של דבר הצמיחה חייבת לבוא מהשורה העליונה ואת זה יהיה קשה מאוד להשיג במשק האמריקני", אמר וייסבורד.
וייסבורד מזהיר כי השוק איננו זול וכי התיקון היה חזק מדי."היום כאשר מסתכלים על הנתונים, התיקון היה חריף מדי והשוק מתומחר במחירים שלא משאיר מקום לאפסייד", על כן טוען שיש לברור המניות ולבחור אותן באופן ממוקד. וייסבורד מציע לשים לב בבחירת המניות על תמחור זול ועל רמות מינוף נמוכות יחסית, כמוג גם לפיזור החוב לאורך זמן. באשר לסוגי החברות שיש להשקיע בהן המליץ וייסבורד על חברות העוסקות בצרכים הבסיסיים ביותר. "כמה שיותר בסיסי יותר טוב. צרכן אמריקני, אם הכנסתו נפגעה, לא ימהר להחליף את מה שהוא לא חייב", אמר בראיון.
בדבריו סיפר וייסבורד על 3 מניות הנמצאות מתחת לראדר המשקיעים: מניית חברת פולי פולי הנסחרת ביוון (סימול: FOLLI), העוסקת בקשת מאוד רחבה של תחומים קמעונאיים, כמו הפעלת רשת חנויות דיוטי, חנויות למוצרים בסיסיים ברחבי העולם ואף חנויות תכשיטים. שתי מניות מעניינות נוספות להשקעה שהציג וויסבורד הן חברה אמריקנית הנסחרת בבורסת טורונטו, בשם מדיקל פסיליטיז (סימול: DR.U), וחברה אוסטרלית הנסחרת בסידני ובוול סטריט, בשם רזמד (סימול: RMD). שתי החברות מהתחום הרפואי, הנחשב לחסין באופן יחסי למיתון.