מניות אלרן השקעות צונחות 35%: מבצעת רה-ארגון בחובותיה, בעלי המניות ידוללו מאוד
מניות אלרן השקעות צונחות היום (ב') במסחר בבורסה בתל אביב וחותכות את שווי החברה ביותר מ-35% ברקע לעקרונות הסדר החוב בין החברה למחזיקי אגח א ו-ב עליהם דיווחה בסוף השבוע האחרון והרה-ארגון אותו מבצעת החברה בהתחייבותיה.
חשוב לציין, כי המנייה של חברת ההשקעות העוסקת בתשתיות, בהשקעות ושולטת באלרן נדלן, צונחת תוך ריכוז מחזור מסחר נמוך, כאשר סך של כ-200 אלף שקלים מחליפים ידיים. במקביל, במסחר באגרות החוב של החברה(אלרן השק אג א, אלרן השק אג ב), המשקפות תשואה לפדיון של מאות אחוזים, נרשמות עליות שערים.
רה-ארגון בחובות החברה
חברת אלרן השקעות נמצאת בשליטת משפחת דנקנר המחזיקים בין היתר גם בנתח נכבד מאגרות החוב של החברה. ע"פ ההסדר שפורסם ביום חמישי האחרון כל איגרות החוב מ-2 הסדרות המוחזקות ע"י בעלי השליטה בחברה - דני, גדי, דורי ושמואל דנקנר - יומרו למניות החברה ביחס של 2.69 אגרות למניה. כמו כן, כחלק מההסדר יזרימו בעלי השליטה 8 מיליון שקל לאלרן השקעות, אשר בגין 3 מיליון שקל מהם יוקצו להם מניות לפי שווי חברה של 100 מיליון שקל.
בני משפחת דנקנר מחזיקים ב-26.6% מסדרה א', שיתרת החוב בגינה מסתכמת ב-20 מיליון שקל וב-64.3% מסדרה ב', שיתרת החוב בגינה מגיעה ל-128 מיליון שקל. כלומר, משפחת דנקנר תמיר 88 מיליון שקל ע.נ אג"ח למניות. באותו הזמן, בעלי איגרות החוב מהציבור ימירו למניות 60% מהחזקותיהם באג"ח, לפי יחס המרה נמוך יותר של 2 איגרות למניה. יתרת האג"ח תומר ל-23 מיליון איגרות חוב חדשות.
כתוצאה מכך, לאחר ההמרה, בני משפחת דנקנר יחזיקו ב-65% מהונה של אלרן השקעות, ואילו בעלי האג"ח שאינם בעלי שליטה יחזיקו ב-33.3% מהונה. באותו הזמן, הציבור המחזיק בכ-32% מהחברה ידולל להחזקה של 1.7% בלבד.
לאלרן השקעות חובות בסך 44.5 מיליון שקלים לבנקים, בעלי השליטה ואחרים. כמו כן, רשויות המס דורשות תשלום של כ-5 מיליון שקל והחברה ערבה ל-31 מיליון שקל חוב לבנק לאומי. ההסדר טעון את אישור בעלי האג"ח שיתכנסו ב-7 בינואר 2010 והבנקים.
המצב לא חדש
מצבה של אלרן השקעות לא חדש למשקיעי החברה. בדצמבר 2008 כינסה החברה אסיפת מחזיקי אגרות חוב בה חשפה כי התחייבויותיה לבנקים ולבעלי האג"ח מגיעה ל-187 מיליון שקל ובכיסה גרעון של 187 מיליון שקל בהונה העצמי.
אלרן מחזיקה בשלוש חברות עיקריות - חברת הטלוויזיה בלוויין הרומנית DTH (25.3%), רשת הדראגסטורים ניו לייף (97%) ואלרן נדל"ן (41%).
בחודש פברואר השנה ניצלה החברה מפירוק לאחר שגיבשה הסדר חוב והצליחה לדחות בשנתיים את תשלומי הקרן והריבית, בסכום של 75 מיליון שקל, לבעלי האג"ח ולבנקים לאומי, מרכנתיל ומזרחי טפחות.