אל על ממשיכה להרשים: רשמה רווח של 12.3 מיליון דולר ברבעון השלישי
חברת אל על מדווחת היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2009. החברה הציגה קיטון ברווח ביחס לרבעון המקביל אשתקד מרמה של 31 מיליון דולר לרמה של 12.3 מיליון דולר אך אם מתייחסים לעובדה שמכל כל חברות התעופה בעולם רושמות בימים אלו הפסדים, מדובר בכל זאת בהישג נכבד לחברה התעופה הישראלית.
מבחינת תנועת הנוסעים נרשמה יציבות והגורם האחראי לירידה ברווח היה בעיקר ירידת מחירי הכרטיסים. נציין גם כי מחירי הדלק הסילוני דווקא רשם ירידה משמעותית ביחס לרבעון המקביל אשתקד. באופן כללי, במהלך הרבעון השלישי נרשמה עליה קלה של כ- 1% בסך כל התנועה בנתב"ג, כאשר, התנועה הסדירה בנתב"ג עלתה בכ- 7% ואילו בתנועת השכר (ישראלי וזר) נרשמה ירידה של כ- 14% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
מהדו"ח של אל על עולה כי תנועת הנוסעים בנתב"ג נחלקה בין חברות התעופה כך: אל על וסאן דור - 34.7% ; חברות סדירות אחרות - 46.0% ; חברות שכר - 19.3%.
גם בסעיף ההכנסות נרשמה ירידה, ההכנסות ברבעון הסתכמו ב-496.1 מיליון דולר לעומת 606.9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של כ- 18%. הירידה בהכנסות נובעת בעיקר מקיטון בהכנסות מנוסעים כתוצאה מקיטון בהכנסה הממוצעת לנוסע, וכן מהתחזקות הדולר ביחס למטבעות אחרים. הכנסות ממטען קטנו לעומת הרבעון המקביל אשתקד, כתוצאה מהשפל העולמי בהובלה אווירית של מטענים שגרם לירידה הן בכמויות המטען המוטס והן במחיר הממוצע לטון מטען.
הרווח הגולמי ברבעון הסתכם ב-95.4 מיליון דולר (שיעור של כ- 19.2% מהמחזור), לעומת 134.5 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (שיעור של כ- 22.2% מהמחזור), קיטון של כ- 29%.
חיים רומנו, מנכ"ל אל על: "אל על היא בין החברות הבודדות מבין חברות התעופה הסדירות המסיימת את הרבעון השלישי של 2009 ברווח. אל על השכילה להתמודד במהלך הרבעון השלישי עם המשבר הכלכלי העולמי שהביא לשחיקה חריפה במחירי תנועת הפרימיום ולקריסת שוק המטענים."
לדבריו של רומנו, "ההישג הוא תוצאה של הפעלת מגוון כלים שיווקיים לצד טיפול זהיר ומבוקר בהוצאות. ראויים לציון במיוחד הישגי הגידול בנתח שוק נוסעים בשיעור של כ- 6% ושמירה על שיעורי תפוסה גבוהים ביחס לממוצע העולמי, זאת למרות המשך הגידול בתחרות מצד החברות הסדירות הזרות. כמו כן ראוי לציין את הקיטון בהוצאות הנהלה וכלליות ואת הקיטון בהוצאות המכירה. התוצאות מעידות על יכולתה של אל על להתמודד עם השינויים בענף התעופה העולמי והמקומי ועם המשבר המתמשך בכלכלה העולמית."