ירידות שערים חדות באסיה: המדד האזורי מאבד 1.5%, החוזים העתידיים מטפסים

מניות מיצובישי, המקבלת כ-39% מהכנסותיה ממכירת סחורות, מאבדות 3.6%. ביפן, מדד הניקיי 225 משיל 2.3%, בעוד באוסטרליה מדד ה-S&P/ASX 200 צנח ב-2.2%
אריאל אטיאס |

המניות הנסחרות באסיה יורדות ביום המסחר הראשון לשבוע זה (ב') בהמשך לירידות שנרשמו בסוף השבוע בוול סטריט וברקע לירידה במחירי הסחורות ונסיגה בהוצאת הצרכנים בארה"ב.

עוד ברקע למסחר, אחרי נסיונות חוזרות ונשנות להימנע מפשיטת רגל, CIT, המלווה הגדול ביותר בארה"ב לעסקים קטנים ובינוניים, פנה אמש (א') לבית המשפט בניו יורק והגיש בקשה לפשיטת רגל לפי צ'פטר 11 המקנה לו הגנה מפני נושיו. בהמשך לכך, החוזים העתידיים על פתיחת המסחר בניו יורק מעידים, נכון לשעה זו, על עליות בפתיחה. לכתבה המורחבת על פשיטת הרגל של CIT

מניות מיצובישי, המקבלת כ-39% מהכנסותיה ממכירת סחורות, מאבדות 3.6%. מניות סוני צונחות 5.9% למרות שהנמיכה את הציפיות להפסד. מניות דיוואה, בית ההשקעות השני בגודלו ביפן, יורדות 4.7% ברקע לתוצאות פיננסיות שפספסו את תחזיות האנליסטים.

מדד MSCI אסיה פסיפיק מאבד 1.5% ביפן. המדד קיזז כבר 7% מראלי של 70% שרשם מאז נפל לשפל של 5 שנים ב-9 במארס, ברקע לחששות המשקיעים שההתאוששות הכלכלית לא תהיה חזקה כפי שצפו.

"אני לא יכול לצפות שתוכניות התמריצים של הממשלה ימשיכו לתמוך בתוצאות החברות", אמר לבלומברג הישורי מוריקאווה, אסטרטג בכיר ב-MU השקעות, המנהלים כ-14 מיליארד דולר. "הספקות שרווחי החברות ימשיכו להשתפר בשנה הבאה גדלות במהירות".

ביפן, מדד הניקיי 225 משיל 2.3%, בעוד באוסטרליה מדד ה-S&P/ASX 200 צנח 2.2%. בהונג קונג מדד האנג סנג יורד 1.7%.

בסין, מדד בורסת שנחאי נסחר כהרגלו בניגוד לזרם ומטפס בכ-1.3%. המשקיעים מגיבים לנתוני הייצור התעשייתי בסין לחודש אוקטובר אשר עלה בקצב המהיר ביותר ב-18 החודשים האחרונים. מדד מנהלי הרכש רשם עלייה מתואמת עונתית לרמה של 55.2 נקודות לעומת רמה של 54.3 נקודות בחודש ספטמבר, כך דיווח אתמול (א') הממשל.

עם זאת, נכון לעכשיו, נראה כי בוול סטריט החליטו לשנות כיוון והחוזים העתידיים על המדדים המובילים מעידים על עלייה של כ-0.4% בצפייה שנתוני מאקרו שיתפרסמו היום יעידו על התרחבותו של הסקטור היצרני בארה"ב.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה