המיתון הכלכלי השפיע עליכם? סקר חדש חושף כמה כסף משאיר הישראלי כטיפ למלצרים
כמה פעמים התחבטת בנוגע לגובה הטיפ אותו אתה "צריך" להשאיר למלצרית? סקר חדש בנושא מתן טיפים במסעדות, ברים ובתי קפה שנערך ע"י אתר המסעדות 2eat חושף כי המיתון והמצב הכלכלי לא השפיע על מתן טיפים למלצרים.
בסקר שנערך בקרב 750 מגולשי האתר בלטה התופעה שהקהל המבוגר נשאר ''מסורתי'' ומקפיד להשאיר עד 10% לטיפ., בעוד הקהל הצעיר יותר משאיר בין 10%-15% במסעדות. עם זאת, במסעדות בהם יש גם בר או בברים בהם נשארים לבלות שעות רבות, נהוג לתת בין 15%-20% טיפ.
מנגד, התיירים לא מתבלבלים ונוהגים להשאיר טיפים כפי שממליצים להם בספרי המטיילים - 10% מעלות הארוחה בשקלים.
בסקר בולטת גם התופעה שגברים יותר ''נדיבים'' במתן טיפים מנשים - בבילוי של הגברים במסעדה הם ישאירו כ-20% טיפ למלצרית, ואילו שולחן של נשים ישאיר למלצר נחמד עד 15% טיפ. מנגד, מלצרית תקבל בממוצע טיפ הגבוה ב-5% ממלצר.
"הישראלים מוציאים כ-200 מיליון שקל בשנה על טיפים למלצרים", אומר נעם שקד מנכ"ל אתר המסעדות 2eat. ''כ-85% מהישראלים משאירים טיפים ביציאות בערבים, וכ- 66% משאירים טיפים בארוחות בצהריים''. נציין, כי מחזור ענף המסעדות הינו כ-12 מיליארד שקל בשנה.
כתוצאה מהנהירה ליציאות במרכז הארץ, המלצרים במרכז מרוויחים בכ-30% יותר מהמלצרים בפריפריות באמצע השבוע ובכ-75% יותר בסופי שבוע.