מנכ"ל ביונדווקס: "אנחנו פועלים להביא חיסון לכל סוגי השפעת, גם לשפעת הפרפרים"
מניית ביונדווקס חזרה לטפס השבוע והוסיפה לערכה, נכון לשעה זו, למעלה מ-100%. החברה המפתחת חיסון אוניברסאלי וחדשני נגד סוגי שפעות השונות ונמצאת בימים אלה בניסוי קליני ראשון נהנית בימים האחרונים מהתעניינות רבה מצד המשקיעים שמתחילים להבין את חומרת שפעת החזירים, לאחר שבסוף השבוע האחרון התגלה מקרה מוות ראשון בישראל כתוצאה מהמגפה.
אחרי שצנחה ביותר מ-90% מאז ההנפקה בשנת 2007 וטיפסה ביותר מ-1000% מתחילת 2009 חוזרת היום לראשונה מניית ביונדווקס להיסחר במחירי ההנפקה. נציין, שביונדווקס הונפקה לפי שווי של כ-72 מיליון שקלים לפני תוצאות ניסוי שלב 1. המנייה גם מרכזת מחזורי מסחר ערניים במיוחד.
מדענים וטכנאים עובדים בימים אלו ביונדווקס, בפארק המדע בנס ציונה, בניסיון להוכיח את יעילותו ובטיחותו של חיסון אשר יספק הגנה רב-עונתית ורב-זנית כנגד מרבית זני השפעת - קיימים ועתידיים - וכמו כן לשפעת החזירים.
מנתוני רשת הניטור במרכז הלאומי לבקרת מחלות בישראל כ-700 ישראלים נדבקים בשפעת החזירים מדי שבוע. אולם ההערכות כי ברחבי העולם נדבקו למעלה מ-400 אלף איש כבר נדבקו.
כאשר בתחזית הפסימית של משרדי הבריאות בעולם ישנן תחזיות פסימיות במיוחד מהן עולה שעד החורף כרבע מהאוכלוסיה בישראל ידבקו בנגיף H1N1 כרבע מאוכלוסיית ישראל.
מלמדים את מערכת הבריאות של אנשים בריאים להתמודד עם המחלה העתידית
אחרי
ביונדווקס נמצאת כיום בניסוי קליני שלב א'/ב' הנערך בקרב אנשים בריאים בישראל - ניסוי הצפוי להסתיים ברבעון הרביעי של 2009. ניסוי זה הוא הראשון מבין שני ניסויים המתוכננים לשנה זו, כשהניסוי השני מתוכנן להתחיל ברבעון הרביעי של 2009 ולהתבצע בקרב 60 משתתפים בשכבת הגיל 55-75. ניסוי זה צפוי להסתיים ברבעון הראשון של 2010.
"כיום, אנחנו מלמדים את מערכת הבריאות של אנשים בריאים להתמודד עם המחלה העתידית. אנחנו נותנים מרכיבים מתוך הווירוס לנסיינים כך שבמידה והם יפגשו איתו בעתיד הם יהיו מוגנים", אומר בבקוב בשיחה עם Bizportal. "בשלבים הבאים אנחנו נחזור על אותו הניסוי רק עם יותר משתתפים, כך שנקבל מובהקות סטטיסטית טובה יותר".
יכולים לייצר כמויות גדולות של חיסונים תוך זמן קצר
חברת התרופות גלקסו סמית קליין גם פועלת בימים אלו לפיתוח חיסון למחלת שפעת החזירים. החברה הודיעה כי היא צפויה להשלים את הפיתוח בחודש ספטמבר, אך כי לא תוכל לעמוד בכמות ההזמנות לחיסון.
בבקוב מסביר, כי בטכנולוגיה הייצור של ביונדווקס אפשר לייצר חיסון בכמויות אדירות. "בטכנולוגיה הקיימת כיום, בשביל לייצר את חיסוני השפעת מגדלים את הווירוסים שרוצים להכניס לחיסון בעובר של ביצה של תרנגולת או בתאים. מדובר בתהליך שהוא די מסובך בו אתה צריך כמות גדולה של תרנגולות שיטילו ביצים בתנאים מסוימים".
ביונדווקס לא עובדים בשיטה הזאת. החברה עובדת עם החיידקים עצמם ומשתמשת בהם כדי לייצור את החלבון שאותו הם צריכים ולכן טווח הזמן הוא הרבה יותר מהיר. כדי לסדר את האוזן - הוא מתקצר מ-6-8 חודשים לשלושה שבועות עד חודש.
"חשוב גם להבין שהחיסון שלנו יטפל בכל סוגי השפעת. אתמול בעופות, היום בחזירים, ומחר בפרפרים", אומר בבקוב. כשנשאל על המשאבים העומדים בפני ביונדווקס אומר המנכ"ל: "יש לנו מספיק כסף כדי לעמוד בתוכניות שלנו ואף בניסוי השני שהסתיים ברבעון השני של 2010".