הבנק המרכזי של יפן: הכלכלה אומנם משתפרת, אך נמשיך להגביר את הנזילות

הבנק המרכזי הותיר את הריבית בכלכלה ללא שינוי על שיעור של 0.1% אך אמר כי לא יפסיק את רכישות האג"ח בחודש ספטמבר.
אריאל אטיאס |

הבנק המרכזי של יפן (BOJ) הותיר את הריבית בכלכלה ללא שינוי על שיעור של 0.1%, בסיומם של שני ימי דיונים בנוגע למדיניות המוניטארית במדינה. ההחלטה הייתה צפויה בקרב הכלכלנים.

הבנק המרכזי אמר שמצבה של כלכלת יפן הפסיק להחמיר ושסנטימנט העסקים הפסיק להידרדר, אך כדי לתמוך בהתאוששות, הוא אמר כי ימשיך ברכישות אגרות החוב הקונצרניות וניירות ערך עד סוף שנת 2009.

צעדי הגברת הנזילות המיוחדים בהם נוקט הבנק המרכזי החלו בתחילת השנה במטרה להזרים כספים לחברות והיו צפויים להיפסק בחודש ספטמבר.

הכלכלה השנייה בגודלה בעולם כנראה צמחה בפעם הראשונה מזה שנה ברבעון האחרון, התרחבה בקצב של 2.4% אחרי שהתכווצה בשיעור שיא של 14.2% במהלך שלושת החודשים הראשונים של השנה, ע"פ סקר כלכלנים.

הנגידים ברחבי העולם מכינים אסטרטגיות יציאה

הפדרל ריזרב האמריקני והבנק המרכזי של אנגליה (BOE) כבר החלו לנקוט בצעדים לקראת סיום תוכניות הזרמת הכספים עקב חששות שהמשך הפעולות יעודדו את האינפלציה. בחודש שעבר, אמרו ב'פד' כי הם יפסיקו מתקן הלוואות אחד שהקימו ויצמצמו את שני הנותרים.

בבריטניה, הבנק המרכזי החליט בשבוע שעבר לעצור את רכישות אגרות החוב הממשלתיות עד סוף יולי.

הבנק המרכזי בישראל, בראשותו של הנגיד פרופ' סטנלי פישר, גם רוכש אגרות חוב ממשלתיות בבורסה, זאת במקביל לרכישות המט"ח אותן הוא מבצע. הכלכלנים מעריכים כי גם בנק ישראל יצטרך להפסיק או לצמצמם בחודשים הקרובים את הצעדים המרחיבים בהם הוא נוקט.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה