ביונדווקס מרחיבה את הניסוי: נתוני הבטיחות בקבוצת המשתתפים הראשונה הייתה חיובית

זריקות החיסון יינתנו כעת ל-24 משתתפים בניסוי במינון שנמצא בטוח בקבוצה הראשונית; הניסוי צפוי להסתיים ברבעון הרביעי של 2009. ד"ר תמי בן ידידיה, המדענית הראשית בחברה: "סיכויי הצלחתו של החיסון החדש גבוהים"
אריאל אטיאס |

חברת ביונדווקס (BiondVax), המפתחת חיסון אוניברסאלי לשפעת, מדווחת על הצלחה בנתוני הבטיחות של 6 משתתפים ראשונים בניסוי הקליני שלב א'/ב' ובהמשך מיידי של הניסוי הקליני לחיסון 24 משתתפים. ביונדווקס, העוסקת במחקר ופיתוח של חיסונים נגד שפעת עונתית ושפעת העופות מאז מרס 2005, קיבלה בסוף השבוע האחרון את אישור ועדת הבטיחות (DSMB) להמשך הניסוי הקליני שלב א'/ב' בדור השני של חיסון השפעת האוניברסאלי (החיסון המולטימרי) אותו היא עורכת בימים אלה במרכז הרפואי תל אביב על שם סוראסקי.

ביונדווקס עורכת בימים אלו ניסוי לבטיחות החיסון האוניברסאלי לשפעת. תוצאות נתוני הבטיחות של 6 משתתפים ראשונים שקיבלו זריקות של החיסון, עם ובלי אדג'ובנט, הראו תוצאות חיוביות ואפשרו המשך של ביצוע הניסוי כמתוכנן.

כעת, 24 משתתפים מתוך סה"כ 60 משתתפים בגילאי 18-49 המוגדרים לשלב זה של הניסוי הקליני, יקבלו זריקות ללא אדג'ובנט או עם אדג'ובנט במינון שנמצא בטוח בקבוצה הראשונית.

בהמשך, מתוכננת להיבדק מנת חיסון גבוהה יותר והניסוי כולו צפוי להסתיים ברבעון הרביעי של 2009. ניסוי זה הוא הראשון מבין שני ניסויים המתוכננים לשנה זו, כשהניסוי השני מתוכנן להתחיל ברבעון הרביעי של 2009 ולהתבצע בקרב 60 משתתפים בשכבת הגיל 55-75. ניסוי זה צפוי להסתיים ברבעון הראשון של 2010.

החיסון האוניברסאלי מיועד לספק מענה מלא להתמודדות עם כל זני השפעת, כמו גם עם המוטציות של הווירוס, והוא מבוסס על מחקרים בראשות פרופסור רות ארנון שהתבצעו במכון ויצמן למדע במשך יותר מ-15 שנה והמשך פיתוח במעבדות ביונדווקס. פרופסור ארנון ביחד עם נשיא מכון ויצמן לשעבר פרופסור מיכאל סלע, פיתחו את התרופה לטיפול בטרשת נפוצה, "קופקסון", של חברת טבע. כיום, עומדת פרופסור רות ארנון, בראש הוועדה המדעית המייעצת של ביונדווקס. ד"ר תמי בן ידידיה, המדענית הראשית בחברה, מציינת כי: "סיכויי הצלחתו של החיסון החדש גבוהים שכן הוא מכיל את כל המרכיבים שעוררו בעבר תגובה נגד הווירוס בבני אדם, בו בזמן שהוסרו ממנו המרכיבים שגרמו לתופעות הלוואי שנצפו בניסויים הקליניים הקודמים ב-2007. ביונדווקס שוקדת בימים אלו גם על לימוד ובחינת היכולת של החיסון האוניברסאלי לספק מענה למחלת שפעת החזירים".

לביונדווקס הסכם רישיון עולמי ובלעדי עם חברת ידע, העוסקת בקידום המחקר היישומי במכון ויצמן, לטובת פיתוח, ייצור ושיווק חיסונים המבוססים על פטנטים ממחקרה של פרופסור רות ארנון.

ביונדווקס קיבלה בחודש אפריל 2009 אישור לתמיכת המדען הראשי במשרד התעשייה והמסחר בתוכנית מחקר ופיתוח לחיסון הדור השני כנגד השפעת בסכום של 2.42 מיליון שקל לשנת 2009.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה