כלכלני הפועלים: "בטווח הקצר יש סיכון אבל מומלץ להמשיך ולבנות פוזיציה מנייתית"
כלכלני בנק הפועלים פרסמו היום סקירה חודשים, בענייני מאקרו כלכלה ושווקים. בנוגע למצב שוק העבודה המקומי מעריכים בפועלים עתה כי שיעור האבטלה ימשיך לעלות השנה עד לרמה של כ- 8.5% בסופה. "המצב הטוב של שוק העבודה שימש עד כה כר ספיגה לזעזועים החיצוניים, אך העלייה בשיעור האבטלה ושחיקת השכר צפויים לפגוע בצריכה ולעכב את ההתאוששות".
בנוגע לאינפלציה מעריכים בפועלים כי בשנים עשר החודשים הבאים צפויה האינפלציה להסתכם ב- 2.2%, כשהעלאות המסים של הממשלה אחראיות לנקודת אחוז משיעור זה.
בנוגע לשוקי המניות מעריכים כלכלני הפועלים כי הבלימה בהידרדרות הכלכלה הגלובלית עשויה לתמוך במגמה החיובית בשווקים בטווח הבינוני והארוך. התשואות באפיקים הסולידיים עדיין נמוכות ובעלות אטרקטיביות נמוכה בהשוואה לאפיק המנייתי ולכן תומכות בהשקעה באפיק זה.
עם זאת, "גל העליות של החודשים האחרונים פותח אפשרות למימושי רווחים, ומכאן הסיכון בטווח הקצר באפיק זה. לאור האמור לעיל, המלצתנו היא להמשיך ולבנות פוזיציה מנייתית ארוכת טווח, תוך שימת דגש על התאמת מידת החשיפה לרמת הסיכון של הלקוח והתחשבות ברמת התנודתיות הגבוהה של שוקי המניות בתקופה זו".
בנוגע לשוק האג"ח אומרים בפועלים כי מכיוון שלא צפויה עלייה בריבית עד סוף השנה, המק"מ בתשואתו הנוכחית מומלץ להשקעה. הגילונים אינם אטרקטיביים ואילו השחרים מומלצים רק במח"מ קצר של עד 3 שנים. הצמודות למדד לטווח קצר מומלצות להשקעה באמצעות האפיק הקונצרני. "אנו ממליצים על אג"ח קונצרניות בדירוג גבוה בעלות מח"מ עד ארבע שנים תוך שמירה על פיזור בין הסקטורים השונים". הארוכות לא מומלצות.
בנוגע לשוק הגלובלי אומרים בפועלים כי "התנודתיות בשווקים עלולה להוסיף ולהיות גבוהה על רקע קיומם של מספר גורמי סיכון וביניהם הסיכוי הגובר למימוש רווחים לאחר עליות השערים החדות בחודשים האחרונים, נתונים כלכליים חלשים, בכללם נתוני נדל"ן, הפשרה איטית ולא מספקת של שוקי האשראי בארה"ב וההשלכות העתידיות של תוכניות הסיוע המגוונות על הכלכלה האמריקנית ובכללן עלייה אפשרית באינפלציה ובגירעון הממשלתי.
"פשיטת הרגל של שתי חברות הרכב האמריקניות, Chrysler ו- GM בחודש האחרון, לא הצליחה אמנם לשנות את הסנטימנט החיובי בשווקים אולם מהווה איום ליכולת השיקום של הכלכלה האמריקנית הצפויה לספוג גל נוסף של מובטלים טריים". לפיכך, "המלצתנו תומכת בהמשך בנייה הדרגתית של הפוזיציה המנייתית תוך שילוב של סקטורים דפנסיביים ומחזוריים. מבין עשר הסקטורים המרכיבים את מדד ה-S&P 500 המלצתנו היא להתמקד בסקטור הטכנולוגיה, סקטור מחזורי המתאפיין בניהול שמרני יחסית שבא לידי ביטוי במאזנים חזקים ובתזרים מזומנים איתן יחסית, ובסקטור הבריאות, סקטור דפנסיבי, המתאפיין בתנודתיות נמוכה יחסית למדד הכללי ועל כן מהווה מעין כרית ביטחון לתיק ההשקעות".