המשבר הכלכלי ואל על: ההכנסות צנחו ב-26.1%, ההפסד הצטמצם

אל על סוגרת את הרבעון הראשון עם הפסד בסך של 40 מיליון ד', לאחר שנפגעה מהחרפת המשבר הכלכלי ומהשלכות מבצע "עופרת יצוקה". עם זאת הפגיעה קוזזה ע"י הירידה במחירי הדס"ל
אריאל אטיאס |

חברת התעופה הישראלית, אל על, נפגעה במהלך הרבעון הראשון מהחרפת המשבר הכלכלי הגלובלי וממבצע "עופרת יצוקה", שגררו ירידה של 13% במספר הנוסעים ופגיעה בתוצאותיה.

בשורה העליונה מחזור המכירות של החברה ברבעון הראשון של השנה קטן בכ- 26.1% ביחס לרבעון המקביל אשתקד והסתכם לסך של כ- 346.7 מיליון דולר. כתוצאה מכך גם מרווחי הרווחים של החברה נפגעו - הסתכמו ברבעון בכ- 5.4% מהמחזור בעוד שברבעון המקביל אשתקד שיעורו של הרווח הגולמי מן המחזור היה כ-11.4%.

חברת אל על סיימה את שלושת החודשים שנסתיימו ב-31 לחודש מארס בהפסד של כ-39.8 מליון דולר לעומת הפסד של כ-50.0 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מבחינת יתרות המזומנים והפיקדונות לזמן קצר, בסוף הרבעון עמדו לראשותה כ- 81.4 מיליון דולר, זאת בנוסף לפקדונות משועבדים בסך 115.6 מיליון דולר .

ברבעון הראשון של שנת 2009 נרשמה ירידה בתנועת הנוסעים הבינלאומית בדרך האוויר ועוצמה גדולה יותר של ירידה בהיקפי הובלת המטענים, זאת כתוצאה מהמשבר הכלכלי וכן ממצב הלוחמה בדרום (מבצע "עופרת יצוקה") שהחל בסוף חודש דצמבר 2008 ונמשך עד למחצית חודש ינואר 2009.

בסה"כ הובילה החברה ברבעון זה כ- 747 אלפי נוסעים, ירידה של כ- 13% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. גורמים נוספים שהשפיעו על תוצאות הרבעון היו הירידה במחירי הדס"ל, כאשר מחיר הדלק הממוצע האפקטיבי לחברה לאחר פעולות הגידור ירד בכ- 18.5% ביחס למחירו ברבעון הראשון אשתקד, ובנוסף חל במהלך הרבעון פיחות בשקל ביחס לדולר בשיעור ממוצע של כ- 12% ביחס לשער הממוצע ברבעון הראשון של שנת 2008.

"הרבעון הראשון אופיין במס' מרכיבים מהותיים שהשפיעו על תוצאות החברה, בעיקר המשבר הכלכלי העולמי והמלחמה בגבול הדרום", אמר חיים רומנו, מנכ"ל אל על. "אלמנטים אלו, השפיעו על מרבית הפרמטרים התוצאתיים ובאו לידי ביטוי בעיקר בקיטון במספר הנוסעים וכפועל יוצא בהכנסות החברה. יחד עם זאת, ניהול הוצאות קפדני, יחד עם ירידה במחירי הדלק, אחרי קיזוז תשלומי הגידור, הביאו לירידה משמעותית בהוצאות החברה ולתוצאות טובות יותר מהרבעון המקביל אשתקד".

במהלך הרבעון נקטנו באל על במספר צעדים על מנת להתייעל: החברה רשמה ירידה משמעותית בהוצאות ההפעלה בסך של כ- 88 מיליון דולר מתוכן כ-56 מיליון דולר בהוצאות הדלק הסילוני. כמו כן, החברה מדווחת על ירידה של כ- 27 מיליון דולר בהוצאות השכר וצמצום כ-311 משרות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה