כלכלני גאון ממליצים להתנזר מהאג"חים הצמודות למדד: "לא אטרקטיביות בעליל"
האג"חים השקליים נסחרו בשבוע החולף בעליות שערים של עד 1.5% בעיקר במח"מ הארוך של העקום השקלי. התשואה לפדיון באג"ח הממשלתי ל-10 שנים (ממשל 219) ירדה מרמה של 4.54% לרמה של 4.43%, בניגוד לארה"ב, שם עלתה התשואה על האג"ח האמריקאי ל- 10 שנים מרמה של 2.76% לרמה של 2.90% בעקבות העלייה בשוק המניות.
כפועל יוצא, פרמיית הסיכון של ישראל, אשר מבטאת את הפער בין התשואה השקלית לאמריקאית ירדה מ- 1.78% לרמה של 1.53%.
כלכלני בית ההשקעות גאון אומרים, בסקירתם השבועית, כי "אנו מעדיפים את האפיק השקלי על האפיק הצמוד הממשלתי, ובמבט קדימה לשבוע הקרוב, אנו ממליצים להתמקד במח"מ הבינוני של 4 שנים (שחר 2682), שכן בקצה הקצר של המח"מ (מק"מים) - התשואה נמוכה מדי ואילו המח"מ הארוך אינה מפצה דיה על הסיכון מתרחיש של עלייה חדה בגרעון ו/או מתרחיש אפשרי של עלייה חדה בדולר".
האינפלציה השנתית הנגזרת משוק ההון עומדת על 1.07% בשנתיים הקרובות בטווח הבינוני (3-4 שנים) מגולמת אינפלציה של סביב 1.57% לשנה. באופן כללי, בגאון סבורים כי האפיק הצמוד אינו אטרקטיבי בעליל, במיוחד לנוכח ציפיות האינפלציה הגבוהות הנגזרות מהאג"חים קצרי הטווח בשוק.
עם זאת, לאלו המעוניינים להשקיע בו, ממליצים בגאון להתמקד במח"מ הקצר-בינוני של 2-3 שנים בממשלתי ובעיקר בסדרה 5480 שמגלמת אינפלציה של 1.44% "בלבד". כמו כן, קיימת עדיין עדיפות לאג"ח הקונצרני, אם כי הסיכון למימושים שם הולכים וגדלים לאחר הראלי האחרון שהיינו עדים לו. ה- SPREAD (מרווח מול אג"ח ממשלתיות צמודות מדד לתקופות מקבילות) של מדדי התל בונד להיום הינם 2.64% בתל-בונד 20 ומרווח של 5.36% בתל בונד 40 המסוכן יותר.
לגבי המסחר במטבעות אומרים בגאון כי "בראייה קדימה אנו עדיין מאמינים כי הדולר נמצא בתהליך של התחזקות ארוך טווח מול השקל. התחזית שלנו לשבוע הקרוב, מדברת על בטווח שערים של 4.14-4.24 שקל לדולר בתסריט סביר, כאשר בטווח של השבועות הקרובים, היעד שלנו עדיין עומד מאז אוקטובר האחרון על 4.35 שקל לדולר".