החשב הכללי מתריע: "אם תהיה נפילה של טייקון - חובה על המדינה להתערב"
"אם תהיה נפילה של טייקון בתחומים שיפגעו במשק הישראלי ובציבור, יש חובה על המדינה להתערב. לבוא ולהבטיח מראש לעזור לכל אחד שרוצה לגייס אשראי זו לא הכוונה" -כך אמר היום החשב הכללי במשרד האוצר, שוקי אורן, אחד ממשתתפי הכינוס החצי שנתי של איגוד החברות הציבוריות ודי.סי פייננס שנערך בבורסה לניירות ערך בתל-אביב ועסק ב"מימון חוב בעת משבר".
שוקי אורן: "אנו לא מחפשים את ההלאמה" לדברי שוקי אורן: "בשוק האשראי הקונצרני יש היום מספיק כלים כדי להגיע להסדרים ולהסדרה כוללת של השוק. משבר האשראי הוא קטליזטור, אך יש משק וכלכלה שצריך לדאוג להם. אנו לא מחפשים את ההלאמה ? לא במערכת הבנקאית ולא באחרים".
"יש ליצור מכפילי כוח. בישראל כוחות השוק תרמו הרבה לכלכלה וכן יש לסייע במקומות שיש לסייע אך לא להחליף את השוק. נעשו רפורמות חשובות".
שוקי אורן הוסיף כי "האמירות שועדת בכר אחראית למשבר הם ניתוחים לא נכונים. חשוב לנו לשמר את שוק ההון. אלו המקורות של המשק. החסכון הפנסיוני הוא חלק ממנוע הצמיחה של המשק באופן משמעותי ואסור עכשיו בגלל הדברים האלה לפרק את הכל. למדינה בצד התקציבי יהיה קשה להפעיל כלים נוספים".
עקיבא מוזס: "האשראי הוא סם החיים של הפעילות היצרנית - בלעדיו עלול המשק לקרוס"
עקיבא מוזס, יו"ר איגוד החברות הציבוריות ומנכ"ל כי"ל השתתף אף הוא בכנס ואמר כי, "האשראי הוא סם החיים של הפעילות היצרנית והמשקית. בלעדיו עלול, חלילה, המשק לקרוס: חברות עלולות לפשוט רגל, מפעלים עלולים להיסגר, עובדים יפוטרו, האבטלה תגאה, הביקוש יקטן, ההשקעות תיעלמנה והמיתון יעמיק" .
עוד הוסיף מוזס: "החוסר במזומנים גורם לכולם לשמור על כספם ולא להוציאו אלא רק על דברים חיוניים. התנהגות זו גוררת שוב ירידה בביקושים וחוסר במזומנים במשק, וזאת בכמעין מעגל קסמים שקשה מאוד לצאת ממנו".
מוזס ציין כיצד על מקבלי ההחלטות במממשלה לנהוג כשאמר: "תוכנית החילוץ שתתקבל צריכה להיות הוגנת. אני מאמין שיש לשתף פעולה עם כל הגורמים המעורבים בנושא זה כדי לקבל החלטה מושכלת. בעת הפעלת תכנית החילוץ צריך החילוץ גם על החברות שהנפיקו אג"ח ותרומתן למשק, גם על המשקיעים שקנו את האג"ח וגם על אלה שבכספם נקנו האג"ח (החוסכים הקטנים) וחשוב לא פחות ? צריך לעשות את זה בהקדם האפשרי".
אסתר לבנון: "יכול להיות שרצנו מהר מדי ב-2007"
אסתר לבנון, מנכ"ל הבורסה שהשתתפה בכנס אמרה: "יכול להיות שרצנו מהר מדי ב-2007, אבל זה לא מצדיק עצירה מוחלטת. כפי שראינו ברבעון האחרון של 2008, האשראי החוץ בנקאי מצדיק את עצמו".