שר האוצר אישר היום הקמת 17 תאגידי מים חדשים שישרתו כ-1.5 מיליון איש

בר-און: "חשיבות המהלך הינה בהעברת משק המים העירוני לניהול מקצועי ויעיל לטובת האזרח"
אריאל אטיאס |

שר האוצר, רוני בר-און, אישר היום ל-40 רשויות מקומיות להקים כ-17 תאגידי מים וביוב חדשים שישרתו כ-1.5 מיליון איש נוספים, וכן הצטרפות 4 רשויות מקומיות לשלושה תאגידים קיימים. המהלך מתבצע כחלק מהרפורמה במשק המים העירוני ונועד להביא לשיפור השירות לצרכן וייעוד הכספים הנגבים מהציבור על מים, להשקעות במשק המים.

שר האוצר, רוני בר-און ציין כי "חשיבות המהלך הינה בהעברת משק המים העירוני לניהול מקצועי ויעיל לטובת האזרח. המהלך מקבל משנה תוקף נוכח משבר המים הנוכחי, יגביר את ההשקעות בתשתיות מים וביוב ובטווח הארוך יוביל לחסכון של עשרות מיליוני קוב בשנה".

תאגידי מים וביוב

חוק תאגידי מים וביוב קבע כי רשויות מקומיות מחוייבות להקים תאגידי מים וביוב מיולי 2007. מתחילת יישום החוק עד כה הוקמו 28 תאגידים המשרתים כיום כ-3.5 מיליון תושבים.

ב-2007 הועברו סמכויותיה של הרשות לשירותים ציבוריים - מים וביוב מתוקף חוק תאגידי מים וביוב אל רשות המים. עובדי הרשות לשירותים ציבוריים מים וביוב ופעילותה השוטפת בכל תחומי יישום חוק תאגידי מים וביוב הועברו אף הם לרשות המים למסגרת אגף תאגידי מים וביוב ברשות המים.

חוק תאגידי מים וביוב קובע כי על הרשויות המקומיות העירוניות (עיריות ומועצות מקומיות) להקים חברות לשירותי מים וביוב (תאגידי מים וביוב) ולהעביר אליהן את ניהול שירותי המים והביוב העירוניים. מטרת הקמת החברות היא ליצור משק כלכלי סגור בתחום המים והביוב, במסגרתו יושקעו הכנסות מאגרות המים והביוב, בתחזוקת, הרחבת ושיפור מערכות המים והביוב.

מייקרים את בתעריפי מי קולחין נחותים לחקלאות

בנושא אחר, רשות המים יוזמת ייקור חד של 33% בתעריפי מי קולחין נחותים לחקלאות. הייקור יגרום לפגיעה קשה בעיקר בפרדסים וגידולי שדה במרכז הארץ שמקבלים את המים ממפעלי הקולחין של תשלובת הקישון, קולחי עמק חפר - נתניה, קולחי חדרה, איילון ? לטרון וכן בחקלאים בגליל שמשקים את שדותיהם בקולחי צפת. מדובר בהיקף של 62 מיליון קוב בשנה.

מרכז תחום המים בהתאחדות חקלאי ישראל, יורם תמרי, אמר שראשי רשות המים פוגעים בחקלאים שנענו למשימה הלאומית של מעבר ממים שפירים למי קולחין, ויתרו על המים הטובים לטובת המגזר העירוני ועושים שימוש במים שוליים שהחלופה שלהם היא הזרמה לים או זיהום האקוויפרים. יש לדעת שהשימוש במים אלו בעייתי מבחינת החקלאים בשל איכותם הנמוכה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה