דסק"ש מאשרת: הוגשה בקשה לייצוגית על סך 73 מ' ש' בגין הנפקת הזכויות בכור

עו"ד יעקב סבו טוען כי בעלי העניין בכור ניצלו את המצב בשווקים לביצוע הנפקת זכויות במחיר שפל ובכך להגדיל את החזקתם בחברה על חשבון בעלי המניות האחרים
אריאל אטיאס |

אחד מבעלי המניות של חברת כור, עו"ד יעקב סבו, הגיש ביום חמישי האחרון כתב תביעה ובקשה לאישורה כתביעה יצוגית נגד דיסקונט השקעות וכן נגד 13 דירקטורים והמנכ"ל של כור. כך הודיעה הלילה (ש') חברת דסק"ש מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר. במסגרת ההנפקה, גייסה כור 600 מיליון שקל.

בתביעה שהוגשה בבית המשפט המחוזי בירושלים נטען בעיקר, כי הנפקת הזכויות שביצעה כור בחודש נובמבר 2008 קיפחה את בעלי המניות של כור מקרב הציבור, ונעשתה לתועלתם של בעלי השליטה בכור ובכללם דסק"ש, המחזיקה בשיעור של כ-63% בכור, וכי בקבלת ההחלטה על ביצוע הנפקת הזכויות פעלו דירקטורים של כור בניגוד עניינים.

התובע הייצוגי, עו"ד יעקב סבו, המיוצג על ידי עוה"ד רון דרור ואופיר מנצ'ל טוען כי הנפקת הזכויות בוצעה במכוון בעת בה התחולל משבר בשוק ההון הגלובלי והמקומי שלא איפשר לציבור לגופים המוסדיים המנהלים את כספו להשקיע למרות שהמנייה נסחרה במחיר שפל. כמו כן, נטען כי מספר המניות שהוצעו על פי דוח הצעת המדף לביצוע הנפקת הזכויות חרג מכמות המניות שנקבעה בתשקיף המדף של כור ממאי 2008 עליו נסמך.

הקבוצה אותה מבקש התובע לייצג היא כל בעלי מניות כור עובר להנפקת הזכויות שאינם נמנים עם קבוצת בעלי השליטה בכור (דסק"ש, החברה האם שלה, וכל מי מבעלי העניין בהן המחזיק במניות כור באופן אישי), אשר לא מימשו את זכותם לרכוש מניות בהנפקת הזכויות וכן בעלי המניות האמריקנים שלא התאפשר להם לממש זכויות לרכישת מניות כור בהנפקת הזכויות.

לגבי ההיקף נטען כי מדובר בהנפקת זכויות בשיעור של 1:1 (דילול של 50%) כלומר מחצית מהון החברה, שאיפשר דילול עמוק לעומת שתי ההנפקות הקודמות שהיו היה ביחס של 7:1 (דילול של 15%) ו-4:1 (דילול של 25%). ביחס למחיר, נטען כי על מחיר המניה שהיה גם כך בשפל נעשתה "הנחה" בשיעור חריג וגבוה מהשיעור שהיה בהנפקות קודמות - ממאי ויולי 2008.

ההנפקה בנובמבר דולל חלקו של הציבור בכור- מ-34% לכ-26% ובהתאם הגדילו את שיעור ההחזקה של בעלי העניין. במסגרת ההנפקה, נטען, הפיקו בעלי השליטה בחברת כור תעשיות רווח הון מיידי של 320 מיליון שקל והביאו לדילול חלקו של הציבור ולהגדלת שליטתם בכור בשיעור רב ובמחיר נמוך.

נזכיר, כי ימים מספר אחרי ההודעה על הנפקת הזכויות הודיעה כור על קבלת פניה מטעם שני בעלי מניות של כור, הטוענים כנגד המחיר הנמוך לדעתם בו מוצעות מניות בהנפקת הזכויות שפרסמה. נחברה דחתה את הטענות ואמרה כי ההטבה הגלומה בהנפקת הזכויות לבעלי המניות, בשיעור של כ-28%, ניתנת על בסיס שוויוני ואין חשיבות לשיעור ההטבה.

בתביעה עו"ד סבו נוקב במספר אפשרויות של פיצוי לבעלי המניות. הראשונה, דסק"ש תעמיד לקבוצה המיוצגת 3,988,377 מניות של כור שדסק"ש רכשה בהנפקת הזכויות מעבר לחלקה היחסי בהנפקת הזכויות, כך שכל אחד מחברי הקבוצה המיוצגת יוכל לרכוש חלק יחסי מן המניות האמורות חלף סכום של 37.29 שקל למניה.

במידה והדבר אינו אפשרי הוא דורש לחייב את הנתבעים לפצות את בעלי המניות בסכום של 68.24 שקל לכל מניה. האופציה השלישית לעניות דעתו היא, כי הנתבעים יפצו את חברי המשתתפים בתביעה הייצוגית בסכום כולל הנאמד על ידי התובע (לפי חוות דעת כלכלית שצורפה לתביעה - של החשב הכללי לשעבר במשרד האוצר, ירון זליכה) בכ-73 מיליון שקל, או בסכום אחר שיקבע בית המשפט.

מדסק"ש נמסר, כי "אין בסיס לתביעה, ובכוונתה להתגונן נגדה בתקיפות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה