הדולר המשיך להחלש: סיים את היום בירידה של 1% ובסיכום שבועי השיל 1.5%

שערו היציג נקבע על 4.171 שקלים. מנגד, המטבע האירופאי התחזק היום בכ-0.33% ושערו היציג נקבע על 5.401 שקלים
נועם הוד |

השקל המשיך גם היום במגמת ההתחזקות למול הדולר, במקביל למגמת המסחר בדולר בשוק המט"ח הבינלאומי. במהלך השבוע לא פורסמו שערים יציגים בימים שני ושלישי, בשל פורים ושושן פורים, אך במסחר הבין בנקאי שער הדולר נסחר השבוע סביב רמה של 4.2 שקלים.

המטבע המקומי התחזק השבוע למול השטר הירוק למרות הגורמים המקומיים התומכים במגמה של החלשות כשהעיקריים שבהם, הציפיות להמשך הפחתות הריבית השקלית והתגברות החששות להעמקת המיתון בישראל, בעקבות המשבר בעולם.

להערכת כלכלני בנק לאומי, חולשתו היחסית של המטבע המקומי קשורה גם לעלייה במידת אי-הוודאות הכלכלית והפוליטית בישראל.

עם סיום שבוע המסחר בזירת המט"ח המקומית, השטר הירוק איבד כ-1.04% ושערו היציג נקבע על 4.171 שקלים. נגד, האירו הרים ראש והתחזק בכ-0.33% ושערו היציג נקבע על 5.401 שקלים.. בסיכום שבועי נחלש הדולר בכ-1.5% למול השקל, זאת בעוד האירו התחזק ב-1.6%. להערכת כלכלני חטיבת המחקר בבנק הפועלים: "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, סגירת פער הריביות שבין השקל והדולר והמיתון הכלכלי בישראל".

כלכלני לאומי סוברים כי "סיום פוטנציאל הפחתת הריבית במשק האמריקאי יחזק את הדולר. כמו כן, המשך חוסר הוודאות הכלכלית בעולם וחוסר התיאבון לסיכון הנגזר מכך, ימשיכו לתמוך במטבע האמריקאי".

בתוך בזירת המט"ח העולמית , הדולר נחלש השבוע למול מרבית המטבעות העיקריים בשוק, למעט מול הליש"ט והפרנק השוויצרי. המסחר התאפיין גם בתנודתיות רבה, כאשר הנכונות לסיכון לעומת הביקוש לדולר כמטבע מקלט מתחלפים ביניהם מדי יום.

בלאומי גורסים כי החלשות הדולר בעולם חלה עקב נתוני הגירעון התקציבי האמריקאי שהתרחב בפברואר לרמה המשקפת גירעון שנתי בשיעור של מעל 16% מהתמ"ג. להחלשות תרמה גם הירידה במפלס החששות של המשקיעים כתוצאה מהדיווח כי סיטיגרופ היה רווחי בחודשים הראשונים של 2009 ושמדובר ברבעון הטוב ביותר של החברה מאז הרבעון השלישי של 2007.

להערכתם, הירידה במפלס החששות שתרמה להחלשות הדולר הושפעה גם מהתבטאותו של נגיד הבנק המרכזי האמריקאי, ברננקי, שטען כי במידה והבנקים יתייצבו יסתיים המיתון בתוך כשנה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה