גרטנר: שמונה טכנולוגיות מובייל שכדאי לשים לב אליהן בשנים 2009 ו-2010
גרטנר זיהתה שמונה טכנולוגיות מובייל שיתפתחו משמעותית עד שנת 2010 וישפיעו על אסטרטגיות ומדיניות המובייל בטווח הקצר.
"כל אסטרטגיות המובייל כוללות בתוכן הנחות לגבי התפתחות טכנולוגית ולכן חשוב ביותר לזהות את הטכנולוגיות שיתפתחו במהירות במהלך תוחלת החיים של כל אסטרטגיה", אמר ניק ג'ונס, סגן נשיא ואנליסט בכיר בגרטנר. "שמונה טכנולוגיות המובייל שאיתרנו ככאלו שכדאי לשים לב אליהן בשנים 2009 ו-2010, הינן בעלות השלכות מקיפות, וצפויות להעלות סוגיות שיקבלו מענה על ידי האסטרטגיות והמדיניות בטווח הקרוב".
Bluetooth 3.0: בשווקים הבוגרים של יישומים ניידים, כדוגמת מערב אירופה, עתידים יותר מ-95% מההתקנים לכלול Bluetooth עד שנת 2011. הנתון המקביל עבור השוק העולמי יהיה יותר מ-80%. מפרט ה-Bluetooth 3.0 עתיד לצאת לשוק ב-2009 (ובשלב זה אף יוקפא מערך התכונות שלו), וההתקנים יתחילו לצוץ בשוק בסביבות 2010.
Mobile UIs: ל-UIs (ממשקי משתמש) יש השפעה משמעותית על יכולת השימוש והתמיכה שמציעים המוצרים ללקוח. הם גם יהיו זירה של תחרות עזה בשנים 2009-2010, כאשר היצרניות ישתמשו ב-UIS כדי לבדל את הטלפונים והפלטפורמות שלהן מול התחרות.
קליטת מיקום: ה-GPS תהיה טכנולוגיה מרכזית וחשובה, אך לא אוניברסאלית. זמינותם של שירותים ושל תוכנות ניווט בטלפונים ניידים, כדוגמת Google Maps או Nokia Maps מקדמת את היישומים המודעים למיקום. התיוג הגיאוגרפי גם הוא מתחיל להופיע על התקנים ניידים מסוימים. טכנולוגיות Wi-Fi המסוגלות לזהות מיקום של התקן או תג Wi-Fi על רשת ארגונית הן בוגרות דיין כדי להפוך לקונבנציונאליות.
802.11n: תקן 802.11n מגדיל את קצבי שידור הנתונים של Wi-Fi עד ל-100Mbps ו-300Mbps, וטכנולוגיית ה-MIMO (multiple-input, multiple-output) שבה משתמשים ב-802.11n מציעה את הפוטנציאל לכיסוי טוב יותר במצבים מסוימים. ה-802.11n מסתמן כתקן ארוך טווח שיגדיר את ביצועי ה-Wi-Fi במשך כמה שנים. קיים ציוד של קדם-סטנדרט ה-802.11n שמבטיח תאימות לגרסתו הסופית של התקן.
טכנולוגיות תצוגה: במהלך 2009-2010 ישפיעו כמה טכנולוגיות צג חדשות על השוק, בהן צגי פיקסלים אקטיביים, צגים פסיביים ומקרני פיקו.
ווידג'טים ורשת ניידת: הרשת הניידת מסתמנת כדרך זולה לספק יישומים ניידים פשוטים למגוון התקנים. התקנים כדוגמת ה-iPhone כבר הוכיחו שמסכים אלכסוניים של שלושה אינטש וחצי יכולים לספק חווית דפדוף טובה, וניתן לספק יישומי רשת מתוכננים בקפידה גם למסכים קטנים. כלים כדוגמת שרתי יישום ניידים של "לקוח רזה" יכולים להתאים תכני רשת למגוון רחב של טלפונים ניידים. הגידול בתחום הרשתות מדור שלישי מגדיל גם את יכולת השימוש ברשת הניידת.
פס רחב בסלולר: הפס הרחב בסלולר נהנה משגשוג ב-2008, נהנה מזמינותן של טכנולוגיות כמו גישת מנות מהירה ב-downlink וגישת מנות מהירה ב-uplink, בשילוב עם תמחור אטרקטיבי מצד מפעילות הסלולר. הביצועים של HSPA (מיתוג מנות במהירות גבוהה) מספקים מגה-ביט או שניים של רוחב פס בכיווני uplink ו-downlink, ולעתים אף יותר. באזורים רבים, HSPA מספק קישוריות מתאימה להחלפת נקודות Wi-Fi.
NFC: ה-Near Field Communication מספק דרך פשוטה ומאובטחת לתקשורת של ניידים במרחק של סנטימטר או שניים. ה-NFC הולך ומסתמן כתקן המוביל עבור יישומים כמו תשלום נייד, עם ניסויים מוצלחים שכבר נערכו בכמה מדינות. יש לו גם קשת רחבה יותר של יישומים כמו "העברת מידע בנגיעה" (לדוגמה, כדי להעביר תמונה מטלפון נייד למסגרת דיגיטאליות, או כדי לקלוט בטלפון הנייד שובר הנחה וירטואלי). ה-NFC זוכה לתמיכה חזקה מפדרציות תעשייתיות כדוגמת פורום ה-NFC ואיגוד ה-GSM. יש היום כמה טלפונים ניידים עם יכולות NFC מתוצרת יצרניות מובילות, ואנו צופים שבשנים 2009-2010 יצטרפו אליהם דגמים נוספים.