פרסום ראשון

לוח הזמנים החדש: אפריקה תציג תוכנית עסקית מעודכנת לאפתורפ

בנק אנגלו-אייריש וחברת אפולו ריל אסטייט דורשים כי לב לבייב, מוריס מאן וחברת הניהול החדשה 'ברודוול' יציגו תוכנית עסקית מתוקנת התואמת את תנאי השוק הנוכחיים
אריאל אטיאס |

שבועיים אחרי פתירת הסכסוך המתוקשר של לב לבייב, בעל השליטה באפריקה ישראל, ומוריס מאן, הבעלים של חברת הנדל"ן מאן ריאלטי, סביב בניין האפתורפ (Apthorp) במנהטן, קיבלו השניים דד-ליין נוסף מחברות המימון של הפרויקט, הפעם עד ה-7 בפברואר כדי להציג תוכנית עסקית מתוקנת התואמת את תנאי השוק הנוכחיים, כך על פי אתר הנדל"ן The Real Deal.

לפני כשבועיים, כאשר פתרו לבייב ומאן את , שהגיע במהלכו לבית המשפט בניו יורק, ומינו את חברת הניהול והייעוץ 'ברודוול' מבית 'פיל' (feil organization) לחברת הניהול החדשה של אחד מבנייני המגורים היוקרתיים והבולטים ביותר שבעיר ניו-יורק, החלו הצדדים יחדיו לעבוד על תוכנית עסקית מתוקנת לפרויקט.

על פי אנשים המקורבים לעניין המצוטטים באתר האמריקני היו הצדדים צריכים להגיש תוכנית עסקית מתוקנת לפרויקט, עד סוף חודש ינואר, כדי למנוע מהגופים שסיפקו את המימון לפרויקט מלפעול לעיקולו.

לפי שעה כי אפריקה הותירה מאחור את חילוקי הדעות של החודשים האחרונים ויצאה לדרך חדשה באמצעות חברות הניהול החדשה שעושה כל שצריך בכדי לקדם את הפרוייקט

בניין האפתורפ, הממוקם בצד הצפוני-מערבי של מנהטן, נרכש במארס 2007 על ידי אפריקה ישראל, בשותפות (בחלקים שווים - 50%) עם מאן ריאלטי תמורת 426 מיליון דולר.

בנק אנגלו-אייריש סיפק הלוואה בסך 385 מיליון דולר וחברת אפולו ריל אסטייט, באמצעות חברה בת שלה, נתנה הלוואת מזנין (השלמה לאשראי הבנקאי) בסך 135 מיליון דולר לצורך רכישת, שיפוץ, פיתוח ושיווק הפרויקט. אך כאשר שוק הנדל"ן צנח, אפולו החלה להתנגד לתקציב הפרויקט ובחודש אוגוסט היא ביצעה "קריאה לכסף" (מונח באנגלית - capital call, המתייחס למצב בו המלווים דורשים כסף לפי הצורך). בתחילת דצמבר חזרה אפולו על התהליך ודרשה 22.7 מיליון דולר בטענה שהבניין לא יוכל להימכר בתנאי השוק הנוכחיים.

בתגובה לכך, הגיש מאן תביעה בסך 500 מיליון דולר כנגד המממנים בטענה כי הם מנסים להתחמק מהתחייבויותיהם. אך עוד באותו היום של התביעה השיג מאן הסכם זמני עם אפולו. לבייב שראה את המתרחש הגיש תביעת חירום בה הוא דורש להעביר באופן מיידי את השליטה על ניהול הבניין לאפריקה ישראל. כאמור, הסכסוך בין השניים הסתיים ב-18 בינואר כאשר חברת הניהול והייעוץ 'ברודוול' מונתה למנהלת הפרויקט. נציין, כי 'פיל' היא אחת מהחברות שהשקיעו באפתורפ.

המקורבים לעניין טוענים, כי האפתורפ, בניין של 163 יחידות אשר הוקם על ידי משפחת אסטור בתחילת המאה ה-20, לא יצליח למכור במחיר המקורי המתוכנן של 3,000 דולר לרגל מרובע במידה ויוותר כבית דירות. המקורבים טוענים, כי הצדדים שוקלים להמיר את הבניין חזרה למלון דירות, אך עדיין לא ניתנה החלטה סופית בנידון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה