תביעה נגד עיריית ת"א: תשלומי חידוש הסכם חכירה גבוהים בעשרות אחוזים מעיריות אחרות

עוד טוענים התובעים כי מדובר בלמעלה מכפליים מדמי החכירה המשולמים ברמת גן
איריס בר טל |

בעלי נכסים של מסחר ומשרדים ברחוב יגאל אלון, הנדרשים לשלם למעלה מ- 17 מיליון שקלים לצורך חידוש הסכם חכירה עם העירייה, הגישו תביעה לבית המשפט המחוזי בת"א כנגד דרישת התשלום המופקעת.

לטענת התובעים, כאשר ביקשו בעלי הזכויות מעיריית תל-אביב לחדש את הסכמי החכירה העתידים להסתיים בשנת 2010, לתקופה של 49 שנים נוספות, דרשה עיריית תל-אביב כתנאי לחידוש הסכמי החכירה תשלום של מלוא שווי המקרקעין.

עוד טענו העותרים כי החוכרים המקוריים כבר שילמו לעיריית תל-אביב את מלוא שווי הקרקע בעת החתימה על חוזה החכירה המקורי, ולכן מדיניות העירייה אינה כדין. בתביעתם משווים התובעים את התשלום הנדרש על ידי עיריית תל-אביב לזה הנגבה על ידי מינהל מקרקעי ישראל ועל ידי עיריות אחרות כדוגמת עיריית רמת-גן. מהשוואה זו עולה כי הסכום הנדרש על ידי עיריית תל-אביב הינו מופרז וגבוה בלמעלה מ-50% מהתשלום הנדרש על ידי מחכירים אחרים.

עוד עולה מהתביעה כי אם יחדשו התובעים את הסכם החכירה עם העירייה על פי דרישותיה כיום, יידרשו התובעים לשלם דמי היוון בסך של כ-17.6 מיליון שקלים, אשר מהווים למעשה את מלוא שווי המקרקעין נכון למועד החידוש.

לעומת זאת, אם היו נדרשים התובעיים לחדש את הסכם החכירה עם מינהל מקרקעי ישראל או לחלופין עם עיריית רמת גן היו נדרשים החוכרים לשלם כ-8.7 מיליון שקלים, פחות ממחצית דמי ההיון הנגבים על ידי עיריית תל-אביב.

יצויין כי על אף שהתביעה הוגשה בשמם של בעלי מקרקעין מסוימים, יש בעניין זה כדי להשפיע על חוכרים רבים נוספים בתחום העיר תל-אביב, אשר חוזי החכירה שלהם עומדים לפוגבשנים הקרובות. לטענת התובעים האבסורדיות במדיניות עיריית תל-אביב נובעת מכך שבהתאם לגישת העירייה היה ולא יחפצו החוכרים להיענות לדרישות העירייה ולחדש חוזה החכירה , הם נדרשים ליתן לעירייה חינם אין כסף את פרי השקעותיהם משך עשרות בשנים במקרקעין ועליהם.

התובעים מיוצגים על ידי עוה"ד שמואל שוב, הילה לביא-יתים וחיים דבוש ממשרד עוה"ד משה שוב ושות'.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה