רוצים להוסיף בריכה בחצר? הדבר אפשרי גם אם אינו כלול בתוכנית בניין העיר התקפה
ועדת ערר מחוז ת"א, בראשות עו"ד מיכה גידרון, קבעה לאחרונה כי ניתן להוסיף בריכה בחצר גם אם היא אינה כלולה בתוכנית בניין העיר התקפה, ונימקה זאת בכך שבריכת שחייה פרטית הינה חלק אינטגראלי ממגורים צמודי קרקע.
מדובר בתושב רמת-ג, שהגיש בקשה להיתר בנייה להקמת בית מגורים צמוד קרקע, וכלל בה בקשה להקמת בריכת שחייה פרטית בחצר. מאחר שצורתו הבלתי רגולרית של המגרש לא אפשרה את הקמת הבריכה בתוך קווי הבניין, התושב ביקש שהבריכה תיבנה מחוץ לקווי הבניין במרחק של מטר אחד מגבול המגרש.
השכנים הגובלים התנגדו להקמת הבריכה וטענו שהוועדה המקומית לתכנון ובנייה לא הייתה מוסמכת להתיר הקמתה של בריכת שחייה ללא הוראה מפורשת בתב"ע החלה במקום. יתרה מזאת, השכנים טענו כי קירבת הבריכה לגבול מגרשם תגרום למטרדי רעש ולהפרעות קשות. הוועדה המקומית דחתה את התנגדותם, ועל החלטתה הגישו השכנים את הערר.
ועדת הערר דחתה את טענות השכנים וקבעה כי אין בהכרח צורך כי תוכנית מתאר תקבע באופן מפורש את האפשרות להקים בריכת שחייה פרטית כדי לאפשר להוציא מכוחה היתר בנייה להקמתה בייעוד של מגורים, אלא יש לבחון כל תוכנית ותוכנית לגופה .
ולעניין ההקלה ציינה ועדת הערר, כי כאשר נטענת בפני ועדה מקומית הטענה כי בניית בריכת שחייה בכלל, ובנייתה בתוך מרווחי הבנייה בפרט - תוך אישור הקלה, תפגע בשכנים בשל מטרדי רעש הצפויים מהבריכה, על המתנגד להקמת הבריכה לבסס חשש זה, תוך השוואת המטרד הצפוי מהבריכה, אם בכלל, עם המטרד אשר עלול להיגרם משימוש רגיל בגינת הבית. העוררים לא הוכיחו כי ייגרם להם מטרד ולכן לא השתכנעה הוועדה כי המקום יגרום למטרד.
"מדובר בהחלטה תקדימית וניתן ללמוד כי לדעת ועדת הערר בריכה בחצר של בית משותף היא חלק אינטגרלי מחצר המשרתת את דיירי הבניין, וזאת בהמשך לתפיסה שיש לפרש תב"עות על פי רוח התקופה ולא באופן מקובע בהתאם למועד אישורה גם בהחלטה", מציין עו"ד עופר טויסטר, מומחה לדיני התכנון והבנייה, ממשרד יגנס טויסטר בירן ושות'.