מדד הבנקים - ברירת מחדל

בהתעלם ממגמת הירידה ארוכת הטווח ובהשוואה לסקטורים אחרים, מדד הבנקים נראה קורץ ומזמין
אייל גורביץ |

לא אחת ניתחתי בשנה האחרונה את מדד הבנקים או את מניותיו. מעטים היו המקרים אם בכלל, שהמדד או אחת מהמניות המרכיבות את המגזר יצאו טוב מהניתוח. במרבית המקרים הייתה התוצאה הסופית שלילית וזאת על רקע מגמת הירידה הראשית שחיסלה בברוטאליות כל ניסיון לעליות. גם היום, מדד הבנקים רחוק מלהשביע רצון. אלא שעל רקע השוואה למדד הנדל"ן או סקטורים אחרים, הוא יוצא כשידו על העליונה.

בניתוח הנוכחי בחרתי למקד את העדשה על טווח הזמן הקצר. זה המגדיר את תנועת השוק לפרק זמן של ימים בודדים עד שבועות. יש לקחת בחשבון כמובן שהמגמה הארוכה הייתה ועודנה מגמת ירידה ולשקלל זאת לתהליך קבלת ההחלטות.

המגמה קצרת הטווח

בנטרול המגמה הארוכה היוצרת מועקה כבדה כאבן רחיים על צווארו של המדד, הרי שבטווח הקצר החלו להיווצר כיסי עוצמה המחייבים מתן תשומת לב.

1.מבנה המחירים המאפיין את הטווח הקצר עודנו מוגדר כמצוי במגמת ירידה וכאן עקב אכילס של מדד הבנקים. עדיין אין אנו רואים את המינימום הנדרש לקיומה של מגמת עלייה המחייב נקודות שפל עולות ונקודות שיא עולות. אלא שכיסי העוצמה נבנים, אפשר לומר, מתחת לפני השטח ומגיעים מצידם של מחזורי המסחר ומדדי מומנטום.

2. ראשית המחזורים – בתחתית גרף הנרות המצורף אפשר לראות את היקפי הפעילות. בימים האחרונים אפשר לראות בבירור שמחזורי המסחר נטו להתרחב עם עליית המדד, כאשר לכך לוו נרות ארוכים יחסית שהתאפיינו בפתיחה בסמוך לנמוך וסגירה בסמוך לגבוה. שילוב זה מעניק לקונים נקודות זכות ומעיד על נכונות אמיתית לרכוש סחורה. לפיכך, בשלב הנוכחי נסמן את רמת 725 – 730 הנקודות כתחתית משמעותית ואינדוקטיבית. בנוסף, בימי הירידות הייתה למחזורים נטייה ברורה להתכווץ כעדות ולפיה ההיצע העומד למכירה הולך ואוזל.

3. מוקד העוצמה השני מגיעה מכיוונם של מדדי המומנטום. בתחתית הגרף אפשר ראות את מדד החפיפה סטייה. מדד זה שנבנה במטרה להקדים את המגמה, מצוי במגמת עלייה ברורה. בעוד שמדד הבנקים קובע נקודות שפל יורדות, קובע מדד החפיפה סטייה נקודות שפל עולות, דבר המעיד על מומנטום חיובי.

שני מוקדי עוצמה אלו שאין להקל בהם ראש, מעידים על סיכוי ולפיו מדד הבנקים מצוי בשלבי היפוך מגמה. כדי שהיפוך מגמה זה יקרום עור וגידים, חייבים להתקיים שני תנאים במצטבר :

1. שמירה על רמת 725 – 730 הנקודות כרמת תמיכה.

2. פריצה מעלה תוך מחזור מסחר גבוה של רמת 820 הנקודות המשמשת כעת כרמת התנגדות.

מילוי שני תנאים אלו יעמיד את מדד הבנקים בעמדת תקיפה מצוינת לקראת גל עליות.

לסיכום, ברירת מחדל. איני מוצא דרך אחרת להגדיר את מדד הבנקים בתקופה בה מדד הנדל"ן וסקטורים אחרים נראים הרבה פחות טוב. וכל זאת בלשון המעטה

*אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

*הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה