מבלי שנרגיש: הבורסה ברוסיה משלימה זינוק של 71% תוך 8 ימי מסחר

הבורסה שנפלה בשיעור של 65.5% תוך חודשיים החלה לזנק מרגע שחודש המסחר בשבוע שעבר לאחר הפסקה בת 4 ימים
אריאל אטיאס |

הבורסה ברוסיה רשמה את אחד מהחודשיים הגרועים ביותר בתולדותיה כאשר איבדה 65.5% במהלך התקופה שבין ה-1 בספטמבר לבין ה-27 באוקטובר לאחר שמחירי הסחורות צנחו וזרימת הכספים מהמדינה התחזקה. הירידות החדות שלחו את המכפיל המשוקלל על הרווחים העתידיים של החברות בבורסה לצנוח לרמה של 3.

אך היום רק 8 ימי מסחר אחרי, משלים מדד ה-RTX זינוק של 71%, כאשר הוא רושם טיפוס יומי בשיעור של 15% לרמה של 1454 נקודות. מדובר במדד העוקב אחר המניות הגדולות ברוסיה ונסחר באירו.

מדד המניות המוביל של בורסת רוסיה, ה-RTS, שנפל ב-6 באוקטובר מתחת לרמת ה-1,000 נקודות בפעם הראשונה בשלוש השנים האחרונות והגיע לשפל של 550 נקודות, נסחר היום ברמה של 860 נקודות, עלייה בשיעור של 56% מנקודת השפל.

חשוב לציין שהירידות בחדות שנרשמו בבורסת רוסיה בהמשך להתפוצצות בועת הסחורות והמלחמה עם גיאורגיה הביאו למצב בו השלטונות במדינה סגרו את הבורסה מספר פעמים במשך החודשים האחרונים. הפעם האחרונה שהופסק המסחר היה ב-24 באוקטובר וההפסקה נמשכה עד ה-28 באותו החודש (שני ימי מסחר, לא כולל ימי שבת וראשון בהם לא מתקיים מסחר).

מדד ה-MICEX עליו מסתכלת הבורסה כאשר היא בוחנת האם לעצור את המסחר בצל התנודות החדות בשוק צריך לאבד יותר מ-5% מרמות הפתיחה, כדי שהמסחר יופסק.

חיים ישראל, מנהל חדר המחקר במריל לינץ' ישראל (בנק ההשקעות שנרכש לאחרונה ע"י בנק אוף אמריקה) אמר אתמול בשיחה עם Bizportal, כי רוסיה מהווה "סדין אדום למשקיעים". כראייה לכך, מכפיל הרווחים המצרפי בשוק הרוסי עומד על 3 בלבד. "המשקיעים מחפשים נזילות וכאשר עוצרים את המסחר כל חמש דקות למשך יומיים, מקבלים הפוך מנזילות, מקבלים קיפאון".

נציין, כי השוק הרוסי הינו בין השווקים הבודדים הפתוחים למסחר בעולם שרושם כעת עליות שערים, בהמשך לבחירתו של ברק אובאמה לנשיא החדש של ארצות הברית.

מניות סברבנק (Sberbank), הבנק הגדול ברוסיה מזנקות ב-19% בבורסת Micex. מניות נורילסק ניקל (Norilsk Nickel), חברת הכרייה הגדולה במדינה מזנקות ב-23%.

מחיר הנפט זינק אמש במסחר בניו יורק ב-10% לרמה של 70.53 דולר לחבית לפני שהחל ליפול היום בשיעור של 3.3%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה