איליק רוז'נסקי: "באנו לברך אך יצאנו מקללים, הופתעתי מעוצמת ההתנגדות למהלך"

כך אומר היום מנכ"ל דלק נדל"ן בצמוד להודעת החברה בחזרתה מכוונתה להציע למחזיקים אופציה להחליף חלק מאגרות החוב של החברה המצויות בידיהם באגרות חוב חדשות
אריאל אטיאס |

אתמול עוררה דלק נדל"ן סערה בקרב המשקיעים המוסדיים לאחר שהודיעה, כי היא תאפשר למחזיקי אגרות החוב (סדרה ג') ו-(סדרה ד') של החברה, להחליף חלק מאגרות החוב המוחזקות על ידם בסדרת אגרות חוב חדשה וזולה יותר אשר תובטח בשעבוד נכסים מניבים בישראל. אך היום, רק יממה לאחר מכן, מודיעה החברה בניהולו של איליק רוז'נסקי לבורסה כי היא חוזרת בה מהצעתה למשקיעים.

באותו היום, בו מפרסמת קבוצת דלק לחלק את אחזקתה בדלק נדלן כדיבידנד לבעלי המניות שלה. מודיעה חברת הבת, דלק נדל"ן, כי דירקטוריון החברה החליט למשוך את בחינת החלופה.

"ההצעה נועדה להיטיב עם מחזיקי האג"ח וזאת הייתה המטרה. באנו לברך, אך יצאנו מקללים. הופתעתי מעוצמת ההתנגדות למהלך שנחשפתי אליה בשוק ההון", אומר רוז'נסקי בתגובה. "במהלך היממה האחרונה קיימנו שיחת ועידה עם משקיעים, ובמקביל קיבלנו פניות רבות מצד המשקיעים שלנו – ובחלק מהשיחות הובעה, לצערנו, חוסר שביעות רצון מההצעה".

"מטרת המהלך הייתה להציע למחזיקים אופציה להחליף חלק מאגרות החוב של החברה המצויות בידיהם באגרות חוב חדשות, וזאת לשם מתן אלטרנטיבה, שוויונית ולא מחייבת, שתעניק בטוחה והטבה לאותם מחזיקי אגרות החוב, שיהיו מעוניינים בכך", אומרים היום בדלק נדל"ן, חברת הבת של דלק קבוצה, זרוע ההחזקות של יצחק תשובה.

בדלק נדל"ן ביצעו אתמול שיחות עם אנליסטים ומשקיעים מוסדיים וטוענים היום, כי כוונת החברה פורשה באופן לא נכון. "בעקבות זאת, ולאור העובדה שאנו פועלים תמיד תוך שיתוף פעולה עם שוק ההון, החלטנו לחזור בנו מההצעה. במקביל, נבדוק שוב חלופות אחרות, כאשר מטרתנו לשפר את יחסו של השוק אל החברה ואל יכולות הפירעון שלה. החברה פעלה, פועלת ותפעל על מנת לעמוד בכל התחייבויותיה במלואן", אמר רוז'נסקי.

דלק נדל"ן הודיעה אתמול, כי תפנה לבעלי האג"חים (סדרות ג, ד) ותציע להם . בגין כל 100 ערך נקוב אג"ח סדרה ג' יונפקו 65 ערך נקוב של הסדרה החדשה ובגין כל 100 ערך נקוב אג"ח סדרה ד' יונפקו 58 ערך נקוב של הסדרה החדשה. בגין האג"חים החדשים ישועבדו נכסי מקרקעין בישראל, שבבעלות חברת הבת, דלק נדל"ן נכסים מניבים (דננ"מ), בשווי כולל של כ-300 מיליון שקל. איגרות החוב החדשות תפרענה בתשלום אחד, במהלך 5 שנים ממועד הנפקתן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה