לידר שוקי הון: "ירידת מחירי חומרי היא הזדמנות טובה להגדיל אחזקות בשטראוס"

בלידר מעריכים כי מחיר המניה כבר מגלם את הצפי להאטה עולמית- נותנים המלצת תשואת יתר עם מחיר יעד 50 שקלים
איריס בר טל |

"שטראוס נאלצת להתמודד עם אתגרים רבים בתקופה סוערת זו בשווקים: צפי להאטה כלכלית שתגרור ירידה בצריכה והורדות מחירים, התמודדות בזירה הבינלאומית מול קונצרני ענק, אי יציבות במחירי חומרי גלם, שינויים בשער חליפין וכדומה. עם זאת, אנו מאמינים כי חששות אלה כבר באו לידי ביטוי בירידה במחיר המניה ומחירה הנוכחי מהווה הזדמנות קנייה", מציינת האנליסטית גליה מיכלביץ מלידר שוקי הון.

לדברי מיכלביץ הסקטור בו שטראוס פועלת הוא אחד מהסקטורים בהם נכון להיות בו בימים אלה, שכן שטראוס הינה חלק מתעשיית המזון הדפנסיבית. "אמנם מתחילת השנה ירד מחיר מניית שטראוס בכ-37% כשחלק מהירידות משקפות את הצפי להאטה ורמת הסיכון שעלתה בפעילות הקבוצה, אולם מצד שני להערכתנו המניה ירדה יתר על המידה" מציינת מיכלביץ.

"בתקופות מיתון אנשים ממשיכים לצרוך מזון (גם קפה), וכי על אף הצמיחה הנמוכה בישראל, החברה עדיין שחקנית דומיננטית ובעלת מעמד איתן בשוק המקומי."מרבית פעילות החברה בחו"ל מתבססת על ייצור מוצרי קפה בסיסיים (קפה שחור) ולא מוצרי פרימיום, הנפגעים הראשונים בעת מיתון. גם הירידה במחירי חומרי הגלם יביאו לשיפור בדוחותיה של שטראוס, ובעיקר בפעילותה הבינלאומית. יחד עם זאת שיפור מהותי בדוחות נראה רק בדוחות הרבעון הרביעי של 2008." מציינת מיכלביץ.

"שטראוס נסחרת היום לפי שווי שוק של כ-4 מיליארד שקלים, כאשר להערכתנו קיים פער של כ-33% בין השווי הכלכלי למחיר האמור. נזכירכם כי בסוף אוגוסט האחרון הקבוצה סגרה את עסקת המכירה של רבע מהחזקותיה בחברת הקפה לידי קרן TPG. אנו זוקפים לחיוב את העובדה שעל אף שתנאי השוק השתנו מאז נקבע מחיר העסקה לראשונה (תחילת מאי), נותר המחיר ללא שינוי ומשקף שווי חברה של כ-865 מיליון דולר לפני הכסף.

"לאור העובדה שהחוב הפיננסי נטו של הקבוצה עומד על כ-1.3 מיליארד שקלים והרווח התפעולי השנתי בישראל עומד על כ-260 מיליון שקלים, אנו מעריכים כי המניה מתומחרת בחסר". מציינת מיכלביץ.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה