דולר – שקל - שינוי כיוון או עיכוב זמני?
בסקירה האחרונה שפורסמה בדיוק לפני שבוע הערכתי שכיוונו של הדולר הינו מטה וכי גל הירידות שיצא לדרך אמור לדרדרו לשפל חדש, כלומר מתחת לרמת 3.2 שקלים לדולר. עוד הערכתי שהיכולת להחזיק מעמד מעל לרמת 3.36 שקלים, עשויה לשפל את מצבו של הדולר ולחייב בחינה מחודשת של הנחות העבודה. העליות הברוטאליות של השבוע האחרון והניסיון לתקוף את רמת ההתנגדות 3.662 שקלים לדולר, מחייבות מבט מחודש.
הפרמטרים המרכזיים
בטווח הזמן הבינוני אפשר לראות מספר מרכיבים ששילובם יחד מעיד על עוצמה:
1. האופן שבו מסודרות נקודות השיא והשפל, החל מרמת 3.2 שקלים לדולר, מעיד על בניית תשתית למגמת עלייה בטווח הזמן הבינוני. אפשר לראות, על הגרף השבועי המצורף, את נקודות השפל שנקבעו ברמת 3.2 שקלים ולאחר מכן ברמת 3.376 שקלים לדולר. נקודת השיא שביניהן ברמת 3.6460 שקלים לדולר וכדי לבסס מגמת עלייה אמיתית בטווח הזמן הבינוני דרושה פריצה מעלה של רמת שיא זו.
2. בנוסף אפשר לראות את שני הממוצעים הנעים המשמשים ככלי עזר להגדרת המגמה. כפי שאפשר לראות, מצוי הממוצע הקצר מעל לארוך, דבר המעיד על מומנטום חיובי.
3. בתחתית הגרף אפשר לראות את מדד העוצמה היחסית, RSI, המתבסס מעל לרמת 50 ומדד החפיפה סטייה MACD, המתבסס מעל לרמת האפס ומעידים על צבירה של מומנטום חיובי.
לכן, הנחת העבודה גורסת ששבירה מעלה של רמת 3.3640 תבסס את התנאי המינימאלי למגמת עלייה בטווח הבינוני. כל עוד לא תישבר רמה זו כלפי מעלה אפשר יהיה לצפות לתהליך דשדוש של הדולר בין רמה זו כרמת התנגדות לבין רמת 3.3760 כרמת תמיכה.
סיכום
עליות השבוע האחרון שיפרו משמעותית את מצבו של הדולר. כפסע עומד בינו לבין מגמת עלייה אם כי הפסע הזה חשוב ביותר ויש להמתין להתקיימות מלוא התנאים בהם נקבתי טרם קבלת ההחלטה.
* אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
* הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.