דנקנר מול עידן עופר? IDB נכנסת לתחום המכוניות החשמליות וההיברידיות

כלל תעשיות חתמה על הסכם מסגרת כללי ליצוג חברת הרכב הסינית BYD Auto בישראל
אריאל אטיאס |

נוחי דנקנר נכנס למגרש המשחקים של עידן עופר ושי אגסי? חברת כלל תעשיות, הנמצאת בבעלות משורשרת של אי.די.בי של נוחי דנקנר, הודיעה היום כי חתמה על הסכם מסגרת כללי לייצוג בלעדי לייבוא מכוניות מתוצרת החברה הסינית BYD Auto.

אחד מהרכבים הבולטים של יצרנית הרכבים BYD Auto הינו מכונית חשמלית הקרויה "BYD F3E", שהוצגה לראשונה לפני כשנתיים. מדובר בסדאן משפחתית אמיתית לחמישה נוסעים עם עיצוב וממדים. למכונית פותח גם תחנת הטענה מהירה מתוחכמת, שמסוגלת לטעון, תיאורטית, 70% מקיבולת הסוללה הענקית בתוך 10 דקות בלבד.

כאשר בכוונתה של כלל תעשיות להתמקד בפעילות ייבוא מכוניות חשמליות והיברידיות מתוצרת חברת Auto BYD. "כחלק מהמגמה הגלובלית לשיפור איכות הסביבה וכחלק מההתמקדות של כלל תעשיות בתחום האנרגיה הירוקה, בחרנו להיכנס לתחום כלי הרכב הפרטיים הידידותיים לסביבה, הן היברידים והן החשמליים", אמרו היום אבי פישר וצביקה לבנת, מנכ"לים משותפים של כלל תעשיות והוסיפו, כי הם רואים בפעילות זו מנוע צמיחה פוטנציאלי נוסף לחברה.

שמה של החברה הסינית אולי מוכר לחלקנו, כיוון שחברת האם שלה היא קונצרן הסוללות הסיני BYD (סימול: 0285.HK), אחד מיצרני הסוללות הגדולים בעולם (עם מחזור מכירות בשנת 2007 של כ- 3.1 מיליארד דולר ארה"ב). התהליך המעניין והמבטיח הוא ההתפתחות מהבטרייה (המכשול הגדול ביותר ברכב חשמלי) לכיוון הרכב, בשונה מיצרני כלי הרכב האחרים בעולם המחפשים פתרונות לחשמול רכבם.

הפרויקט החדש של נוחי מזכיר את בטר פלייס (Better Place) של שי אגסי, איש הייטק ובעבר חבר הנהלת חברת SAP, ועידן עופר, יו"ר החברה לישראל אך כאן מדובר ביבוא רכבים בלבד ולא ביצירת התשתית. בבטר פלייס מתכוונים להקים תשתיות תפעול ותמיכה היקפיים עבור כלי רכב חשמליים, בארץ ובעולם. בינואר השנה, חתמה בטר פלייס עם קבוצת רנו-ניסאן על שיתוף פעולה ביניהן. בטר פלייס תפרוס את התשתית ההיקפית ורנו-ניסאן תייצר את המכוניות, אשר תצוידנה בסוללות ליתיום מתקדמות שיוצרו בשיתוף פעולה בין חברת Nissan וחברת NEC ביפן.

למרות זאת חשוב לציין, כי עופר, לא רק פועל בכיוון Nissan. במאי השנה חתם באמצעות החברה לישראל על שותפות עם צ'רי אוטומוביל לייצור כלי רכב בסין. המיזם, המופעל במחוז אנהוי שבמזרח סין, ייצר בשלב הראשון מכוניות נוסעים קונוונציונליות לשווקים בארה"ב ובאירופה.

נציין, כי תחילת ייבוא של כלי הרכב לישראל ע"י כלל תעשיות, כפופה לקבלת האישורים הנדרשים לייבוא מכוניות לישראל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה