כיל מתעלמת מצניחת מניות הדשנים אמש בוול סטריט: "מדובר בקונים מקומיים"

כך מסר ל-Bizportal גורם בשוק ההון. פוטאש קיימה אתמול יום האנליסטים בלונדון. בוב דויל, מנכ"ל החברה: "אם הצמיחה בסין תרד מ-10% ל-1%, אז אנחנו נראה פגיעה בעסקים שלנו, בינתיים זה לא המצב"
יוסי פינק |

מניות הדשנים צנחו אמש בוול סטריט בהובלת פוטאש, חברת הדשנים הגדולה בעולם, שרשמה ירידה של יותר מ-10%. עם זאת, מניית חברת כיל הישראלית שאחראית על כמעט 10% מאספקת הדשנים בעולם, נסחרת כעת דווקא בעליות שערים של יותר מ-1%.

מלבד פוטאש, מוזאיק רשמה ירידה של 9.7% ואגריום רשמה ירידה של 7.25%. לימור גרובר, מנהל מחקר בפסגות, מסרה בשיחה עם Bizportal כי "לא הייתה סיבה ספציפית לירידות השערים החדות במניות הדשנים בוול סטריט, הדבר היחיד שאירע ב-24 השעות האחרונות בתחום היה יום אנליסטים שקיימה פוטאש בלונדון ושם דווקא נאמרו דברים חיוביים באשר לתחום הדשנים בעולם".

ביל דויל, מנכ"ל פוטאש, אמר ביום האנליטסים כי "אנחנו כמובן ערים למצב שהכלכלה העולמית נמצאת בו אבל צריך להבין שהביקוש למזון בעולם עדיין מאוד גבוה ושני רק לצריכת המים. אם סין תרד מצמיחה של 10% לצמיחה של 1%, אז אנחנו נראה פגיעה של ממש בהרגלי צריכת המזון בעולם אבל כרגע זה לא המצב וסין ירדה מכמעט 12% ל-10% והודו ירדה מ-9% ל-8%, זה הכל".

עוד נאמר ביום האנליסטים כי מחיר הגופרית (חומר הגלם שמהווה 50% מעלות ייצור הדשנים) ירד בצורה משמעותית ולכן קונים לא מעטים מחכים לראות את מחיר הדשנים יורד בשל כך. בפוטאש הסביר באופן כללי, כי בכדי לפתוח מכרה חדש לכריית דשנים, יש צורך במחיר של 950 דולר לטון ולכן אם המחיר יירד מתחת למחיר הזה, לא יהיה שווה לחברות הדשנים לפתח מכרות חדשים ואז תהיה בעיה של היצע והמחירים שוב יעלו.

כאמור, כיל נסחרת כעת בעליות ומתעלמת מהירידה אמש במחירי מניות הדשנים בניו-יורק. "מדובר בגוף מוסדי מקומי שרוכש היום ממניות כיל ומנגד מדובר בגופים זרים שמוכרים", כך מסר גורם בכיר בשוק ההון בשיחה עם Bizportal.

עוד נציין, כי כיל ביצעה אתמול רכישה עצמית בהיקף של 39.3 מיליון שקלים והשלימה בכך רכישת מניות בסכום של כ-500 מיליון שקלים בתוך פחות משלושה שבועות, זאת כחלק מתוכנית לרכישת 5% מהחברה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה