בפסגות מנתחים את מניית כור: הסערה בשווקים יצרה פער של 57% בשווי הסחיר

האנליסטים בבית ההשקעות קובעים, כי "ההשקעה בכור בשלב זה מאד מעניינת" ומעלים המלצה ל-"קנייה"
אריאל אטיאס |

המשבר הפיננסי והחששות מקריסה של המערכת הפיננסית גם באירופה הובילו לפתיחת פער של 57% בין השווי הסחיר של מנית כור בתוספת רווח ההון הצפוי ממכירת מניות קרדיט סוויס, לבין שווי השוק הנוכחי של החברה, אומרים היום בבית ההשקעות פסגות.

נציין, כי הפער לוקח בחשבון את העליות במנייה אתמול שהסתכמו ב-28%.

מניית כור איבדה בשבוע שעבר 25%, במקביל, מניית מכתשים אגן, האחזקה העיקרית של כור, ירדה ב- 13%. מניית קרדיט סוויס ירדה במהלך השבוע בכ- 12%. במהלך הירידות הגדילה כור את אחזקותיה בכ-900 מיליון שקל להשקעות בגובה 1.91 מיליארד שקל. ואז הגיע יום שישי הגדול בו עלתה מניית קרדיט סוויס ב-19%.

לימור גרובר מנהלת המחקר בפסגות ונעם פינקו אנליסט המסקר את המנייה אומרים היום, כי "מספר סיבות מובילות אותנו למסקנה כי בשבועות הקרובים אנו עשויים לראות צמצום מהיר של הדיסקאונט".

בפסגות מציינים היום את תוכנית הממשל האמריקני. במסגרת התכנית הקונגרס יתבקש לאשר הקמת קרן של 700 מיליארד דולר שתרכוש נכסים לא נזילים מהמוסדות הפיננסיים. מדובר ב- MBS, משכנתאות על נדל"ן למגורים, נדל"ן מניב וכו', כולל נכסים המוחזקים ע"י בנקים זרים. למעשה, הממשל האמריקני העביר אליו את כל הסיכון של הבנקים בארה"ב וגם חלק גדול מהסיכון של הבנקים בשאר העולם, לאור העובדה שיש להם חשיפה לא קטנה לבנקים האמריקנים.

"התכנית הזו הופכת את השקעתה של כור בקרדיט סוויס לבעלת פוטנציאל גבוה יותר לרווחי הון מאשר להפסדי הון", אומרים בפסגות.

כמו כן, מתייחסים האנליסטים לביקורת על האסטרטגיה של כור - שימוש במזומנים לצורך "ניהול תיק" - ואומרים, כי "לא ניתן להתווכח עם התוצאות בשטח - במהלך של חודשיים וחצי לערך (החל מה- 1.7.08) הצליחה כור להכיר ברווח הון של 416 מיליון שקל, על השקעה כוללת של כ- 2.65 מיליארד שקל".

"ההימלטות ההיסטרית של המשקיעים מסיכון לה היינו עדים בשבוע האחרון, הייתה אחד הגורמים המרכזיים לבריחה מחברות האחזקה", אומרים היום פסגות כאשר הם קובעים שתופעה זו צפויה להיבלם לאור הצעדים שנוקט הממשל האמריקני - "ההתנהגות תשוב להיות רציונאלית יותר".

בהתסכלות על דוחותיה של כור מוצאים סיכון נמוך מאד לבעיית נזילות. במאזנה של כור, נכון ל-30 ביוני ישנן התחייבויות פיננסיות בהיקף של 3.050 מיליארד שקל ומן הצד השני מזומנים והשקעות לז"ק בהיקף של 2.335 מיליארד שקל. במהלך הרבעון גויסו 678 מיליון שקל, כשבמקביל נותרו במאזני החברה מניות של קרדיט סוויס בהיקף של 885 מיליון שקל. בנוסף, ישנו רווח ההון בהיקף של 416 מיליון שקל. שרות החוב הצפוי בשנתיים הקרובות עומד על 1.478 מיליארד שקל (הרוב ב- 2010). "לאור זאת, אנו רואים סבירות נמוכה לכך שכור תימצא בבעיית נזילות בתקופה הקרובה", מסכמים האנליסטים.

בשורה התחתונה בפסגות קובעים, כי "ההשקעה בכור בשלב זה מאד מעניינת" ומעלים המלצתה לכור מ"תשואת יתר" ל"קנייה" במחיר יעד סחיר של 213 שקל - מחיר היעד הכלכלי הוא 280 שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה