סקר חדש: מפעלי התעשייה בישראל נערכים להאטה כלכלית - מקטינים הוצאות ומפטרים עובדים
המשבר העולמי אליו נכנסו השווקים הגלובלים במהלך השנה האחרונה, המאיים גם על הצמיחה הכלכלית במדינת ישראל שולח את מפעלי התעשייה להערך להאטה כלכלית, כך עולה מסקר חדש שנערך בקרב מנהלי כספים.
60% מהמפעלים החלו בתהליכי התייעלות, כאשר 44% מתוכם מקטינים הוצאות הנהלה והוצאות כלליות, 36% - מצמצמים כוח אדם ו-36% - מצמצמים מלאים, כך מסר פנחס קימלמן, יו"ר פורום מנהלי כספים בהתאחדות התעשיינים.
קימלמן המשמש גם כמשנה למנכ"ל אסם השקעות ציין גם, כי בחודשים האחרונים 30% מהמפעלים החליטו על ביטול או דחייה של השקעות, בשיעור ממוצע של כ-40% מהיקף ההשקעות המתוכננות.
עוד עולה מהסקר כי 7.5% ממפעלי התעשייה בארץ נפגעו ממשבר האשראי בארה"ב, בתחום המימון. קימלמן מדגיש, כי ייתכן שאחת הסיבות למיעוט היחסי במספר המפעלים שנפגעו ממשבר האשראי בארה"ב בתחום המימון היא הירידה המתוכננת בהשקעות לפי סקר זה. כאשר פחות השקעות דורשות פחות מימון.
מהסקר של פורום מנהלי כספים בהתאחדות התעשיינים עולה, כי 69% ממנהלי הכספים ציינו את עליית מחירי חומרי הגלם (ללא דלקים) כגורם מדאיג ביותר המשפיע על פעילות החברה; 67% - ציינו כגורם מדאיג את ייסוף השקל; 37% - את עליית מחיר הדלקים ו-33% ממנהלי הכספים ציינו את הירידה בביקושים לחו"ל, כגורם המדאיג ביותר המשפיע על פעילות החברה. (האחוזים מסתכמים ביותר מ-100% שכן ניתן היה להשיב על יותר מתשובה אחת).
התעשיינים קוראים להורדת מיסים
מהסקר עולה, כי 53% ממנהלי הכספים בתעשייה סבורים כי הסיוע הממשלתי הנדרש כיום הוא הורדת מיסים ישירים; 45% - סבורים שדרוש סיוע ליצואנים בעידוד השיווק לחו"ל; 40% - סבורים כי על הממשלה להגדיל תמריצים להשקעות ו-33% - סבורים כי דרושה השקעה ממשלתית בתשתיות.