פסגות לקראת דוחות מכתשים: "השיפור בתוצאות לא מתבטא במניה, כדאי להצטייד לקראת רבעון חזק"
מתחילת השנה ירדה מניית מכתשים אגן בכ-16%, למרות צפי של השוק לצמיחה חדה מאוד גם ברווח התפעולי וגם בהכנסות.
בינתיים רשמה מניית סינג'נטה, מתחרתה של מכתשים אגן, עלייה של 8%. מניות נוספות בסקטור הציגו ביצועים עודפים על המתחרה הישראלית: מניית ניופארם עלתה ב- 23%, FMC עלתה ב- 25% ודופונט עלתה ב- 2%. היחידה שרשמה ירידות של כ- 7% היא מניית United Phosphorus.
הירידה במניית החברה בלטה לאור העובדה שתוצאות החברות המתחרות היו דומות מבחינת שיעורי הצמיחה והשיפור למכתשים אגן. יתרה מכך, ברבעון הראשון צמחו הכנסות החברה בקצב הגבוה בענף.
נדגיש כי החברה לא פיגרה אחרי מתחרותיה גם בצמיחת הרווח התפעולי: הרווח התפעולי של דופונט בתחום הגנת הצומח ברבעון הראשון צמח ב- 18% ו-FMC הציגה צמיחה של 17% ברווח התפעולי במגזר הגנת הצומח. צמיחת הרווח התפעולי של סינג'נטה ברבעון הראשון מוערכת ב- 32%. הרווח התפעולי של מכתשים אגן צמח ברבעון הראשון ב- 58%.
בבית ההשקעות פסגות אומרים היום: "מנועי הצמיחה שסייעו לחברה לצמוח אורגנית בקצב מהיר מהתעשייה ימשיכו לפעול לטובתה גם בשנים הבאות. המגמות המרכזיות כוללות פקיעת פטנטים ומעבר מוצרים עליהם פג הפטנט משיווק בלעדי ע"י חברות המקור לחברות הגנריות".
מנהלת המחקר בפסגות, לימור גרובר, מוסיפה: "הנתונים הבסיסיים בענף תומכים בביקושים למוצרי החברה. מלאי הגרעינים העולמי נמצא בשפל המתבטא ביחס מלאי לשימוש של 15% לעומת ממוצע רב שנתי של 30%. כל משבר מזג אוויר עלול לגרום למחסור ולזינוק נוסף במחירים. המלאים הנמוכים מהממוצע תומכים במחירי סחורות גבוהים מהממוצע".
נתוני הענף מעודדים את הביקוש למוצרים להגנת הצומח, הן בשל גידול בשטחי הזריעה אולם בעיקר בשל גידול משמעותי בכמויות השימוש באזורים בהם תפוקות היבול אינן אופטימאליות כגון מזרח אירופה ודרום אמריקה.
הפוטנציאל העתידי לא נעלם מעיניהן של החברות הגדולות. לפני 3 חודשים הודיעה מונסנטו על הגדלת כושר ייצור הגלייפוסייט ואילו סינג'נטה הודיעה היום במסגרת פרסום תוצאות המחצית הראשונה על השקעה של 600 מיליון דולר בהגדלת כושר הייצור, לאור הביטחון שחשה הנהלת החברה בעוצמת הביקושים למוצרי הגנת הצומח. השקעות אלה מגיעות לאחר שנים רבות בהן התמקדו חברות אלה בפיתוח תחום הזרעים.
בשורה התחתונה מציינת גרובר: "אין ספק שמכתשים אגן תמשיך להתמודד עם עליית מחירי חומרי הגלם והתחרותיות המאפיינת את הענף. יחד עם זאת, לאחר ירידה של מעל 15% מתחילת השנה, מחיר המניה כיום אינו משקף להערכתנו את הפוטנציאל שבהחלט קיים בחברה. לאור זאת, אנו מעדכנים את המלצתנו לתשואת יתר במחיר יעד של 35 שקל כ- 20% מעל שער הפתיחה הבוקר".