ליהמן ברדרס מטיל פצצה בשוק: "העלאות הריבית בישראל הגיעו לסיום - נקנה השבוע עוד שחר 16"

האנליסטים הולכים נגד הזרם, בטוחים שהאינפלציה כבר הגיעה לשיא ומתייחסים למצב הכלכלי בארץ
עדי בן ישראל |

כלכלני ליהמן ברדרס ידועים בשוק הישראלי בשקיפות שהם מגלים. בשנה האחרונה עדכנו האנליסטים על הפוזיציות שהם מחזיקים הן בדולר-שקל והן בשוק הסולידי בישראל. בסקירה עדכנית שפרסמו בסוף השבוע האנליסטים על השווקים המתעוררים, הם מתייחסים גם לישראל, הולכים נגד הזרם בנוגע לתחזיות הריבית וממשיכים לשתף את המשקיעים ברעיונות ההשקעה שלהם בשוק האג"ח.

"אנו מאמינים כי העלאות הריבית של בנק ישראל הגיעו לסיום, חרף הציפיות בשוק להעלאות נוספות", אומרים האנליסטים. "ההפתעה האחרונה של מדד המחירים לצרכן לחודש יוני הייתה טובה עבור בנק ישראל. אנו סבורים כי המספרים הללו יעודדו את בנק ישראל לחדול מהעלאות ריבית נוספות, למרות שבשוק מצפים להעלאה נוספת של 0.25%-0.5%. הפסקת העלאות הריבית, יחד עם ההשקעות הזרות בישראל שנותרות איתנות, הצמיחה הכלכלית החזקה והעודף בחשבון השוטף ייטיבו עם אגרות החוב ויפחיתו את פרמיית הסיכון שמגולמת בעקום התשואה. לכן, אנו נגדיל השבוע את החשיפה שלנו לאג"ח שחר 16 (אגרות חוב ממשלתיות לפירעון בשנת 2016)".

לאחר שנגיד בנק ישראל, פרופסור סטנלי פישר, הודיע על כוונתו להגדיל את רכישות הדולרים שבנק ישראל מבצע מדי יום ל-100 מיליון דולר, ליהמן ברדרס מיהר להגיב ומסר כי הוא יוצא מפוזיציית השורט על הדולר-שקל. כעת, האנליסטים מתייחסים שוב לתכנית, ומוסרים כי "הגדלת יתרות המט"ח תסייע לדירוג האשראי של ישראל לטווח הבינוני". האנליסטים מוצאים בכך סיבה נוספת להמליץ למשקיעים לקנות אג"ח שחר 16.

מה שגרם לליהמן ברדרס ללכת נגד השוק בכל הנוגע לריבית הוא מדד יוני, שפורסם בשבוע שעבר והצביע על עלייה של 0.1% בלבד כשבשוק ציפו לעלייה של 0.5%. לאן מכאן? האנליסטים צופים התמתנות באינפלציה, מה שיקל על פישר להפסיק את גל העלאות הריבית, לאחר 2 העלאות רצופות של 0.25% לרמה של 3.75% כיום.

"אנו מאמינים שהאינפלציה הגיעה לשיא בחודש מאי (5.4%) ומעתה ואילך היא תרד ותגיע ל-4% בסוף השנה", אומרים האנליסטים, ומסכמים בהתייחסות קצרה על המצב הכלכלי בארץ: "ישנם סימנים להאטה כלכלית גדולה בישראל, אך אינדיקטורים כלכליים מובילים כמו התפוקה התעשייתית מצביעים על פעילות כלכלית איתנה".

באשר לתפוקה התעשייתית, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום את הנתון המעודכן לחודש מאי, אשר הצביע על עלייה של 0.1% בהשוואה לירידה של 0.5% באפריל. עם זאת, בניכוי השפעת גורמים עונתיים, ירדה התפוקה התעשייתית ב-0.2%, לאחר ירידה של 0.1% באפריל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה