הדולר היציג ירד 0.38%: "פער הריביות עשה את העבודה השחורה"
הדולר האמריקני נסחר ביום חמישי בירידות שערים ברחבי העולם, יום לאחר החלטת הריבית בעוד המשקיעים עכלו את החלטת בן ברננקי, נגיד הבנק המרכזי האמריקני, להותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי.
"אתמול הוחלט ב'פד' להשאיר את הריבית ללא שינוי הדגש היה על האינפלציה", אומר היום יועד דרוז מנהל חדר המסחר ב-Real Stream Trading. "הסוחרים בשוק ציפו כי הצהרת ה'פד' תהיה פרו דולרי אחרי הירידות שספג המטבע, אך לבסוף הדברים היה עוד מילים שהשאירו הכל פתוח".
"מרגע ההחלטה, לקח לסוחרים מעט זמן, והם החלו מוכרים דולרים מול כל המטבעות העיקרים (המטבע העקרי שמבצע את התנועה החדה ביותר הוא הפרנק השוצרי)", הוסיף דרוז.
בזירה המקומית, אומר דרוז, השקל מתחזק בעיקר עקב פער הריביות הצפוי לגדול. "הציפיות לעתיד הן שפישר ימשיך לעלות את הריבית לעומת ה'פד' האמריקני שמתכוון למשוך את העלאות הריבית, כמה שרק יוכל. פרוש המגמה הוא הרחבה של פער הריביות - דבר העלול לייצור לחץ מכירות על הדולר-שקל ולשלוח אותו לרמות נמוכות יותר".
הפדרל ריזרב קטע את רצף 7 הורדות הריבית בהן החל בספטמבר 2007, הוריד את הריבית מרמה של 5.25% לרמה הנוכחית של 2%, בניסיון להתמודד עם משבר המגורים ושוק משכנתאות הסאב-פריים שהביאו להצטמקות שוקי האשראי ברחבי העולם ומאיימים לשלוח את הכלכלה אל תוך מיתון.
מהצהרת ה'פד' עולה, כי חברי הוועדה חוששים מהלחצים האינפלציוניים בכלכלה המקומית אך מנגד מאמינים, כי עליות המחירים יתייצבו בהמשך השנה. ברננקי, לא נתן כל אינדיקציה לכך שהריבית תעלה בחודשים הקרובים, דבר שאכזב חלק מהמשקיעים בשוק המט"ח שציפו שה'פד' יעלה את הריבית בצעד שנועד לקרר את האינפלציה.
הדולר נסחר בשפל של שבועיים כנגד האירו בעוד הסוחרים הפחיתו על הימוריהם שעלויות לקיחת כספים מהבנקים יעלו. האירו מתקדם בהמשך לדברי נשיא הבנק המרכזי של אירופה (ECB) ז'אן קלוד טרישה, שאמר אתמול לפרלמנט האירופאי בבריסל, כי הוא משאיר את האופציה לעלות את הריבית פתוחה כדי לצמצם את עליית האינפלציה.
הדולר היציג נקבע בירידה של 0.38% מול השקל וסגר ברמה של 3.375 שקלים. לעומת זאת, האירו סגר בעלייה של 0.411% לרמה של 5.3 שקלים.
החוזים העתידיים על בורסת המסחר של שיקגו מצביעים על 66% סיכוי שהבנק המרכזי יותיר את שיעורי הריבית ללא שינוי בספטמבר, בחודש ספטמבר, זאת בהשוואה לסיכוי של 10% אתמול. לגבי הפגישה הבאה, בחודש אוגוסט, החוזים משקפים סיכוי של 94% שהריבית לא תשתנה.