הצעת מעסיק לנייד עובד בין סניפים-כמוה כפיטורים

דמ 2865/06 לירון זיסמן נ' אס.בי.סי פרסום שיווק וקידום מכירות בע"מ, ניתן ביום 29.10.2007. תקציר מאת עו"ד יעל גברוביץ
עו"ד לילך דניאל |

העובדות ---------- לירון זיסמן (להלן:"העובדת") עבדה בתחום המכירות והשיווק בחברת אס.בי.סי פרסום ושיווק בסניף אשקלון (להלן: "המעבידה").

במועד סיום יחסי עובד-מעביד, בסוף אוגוסט 2006, היתה העובדת בהריון. בין הצדדים קמה מחלוקת עובדתית בדבר נסיבות סיום יחסי עובד-מעביד.

לטענת העובדת, יחסי עובד מעביד נותקו על רקע סגירת הסניף באשקלון, בו הועסקה מתחילת עבודתה במעבידה.

לטענת המעבידה, העובדת התפטרה עקב רצונה להתמקד בהכנות לחתונתה.

פסק דין --------- בית הדיו קבע, כי ממכלול הראיות עולה, שהעובדת פוטרה מעבודתה. עוד נקבע, כי הצעת המעבידה להעסיק את העובדת בסניף בתל-אביב, כאשר עד כה עבדה בסניף באשקלון, היא בגדר שינוי של ממש בתנאי העסקתה של העובדת, אשר אין המעבידה רשאית לערכו באופן חד צדדי.

לפיכך נקבע, כי יחסי עובד-מעביד נותקו, בשל סירובה של המעבידה להמשיך בהעסקתה של העובדת באשקלון, קרי בפיטורי העובדת. אין בהצעת המעבידה לאפשר לעובדת להמשיך ולעבוד בסניף בתל אביב בכדי לשנות מסקנה זו, שכן אין המעבידה רשאית לכפות על העובדת את המעבר לסניף זה. בית הדין הוסיף וציין, כי קבלת טענה זו של המעבידה "היא בגדר פתיחת צוהר לעקיפת ההגנה המוענקת לנשים עובדות במהלך ההריון והמעוגנת בהוראות החוק".

משנמצא, כי העובדת פוטרה במהלך הריונה, נפסק, בין היתר, כי העובדת תהא זכאית לשכר עבודה עבור תקופה בת 5 חודשים, ממועד הפסקת עבודתה ועד למועד הלידה, וכן זכאית לשכר עבור 45 הימים שלאחר סיום חופשת הלידה(*).

(*) החל מיום 15.02.07 הוארכה התקופה שבה נאסר לפטר עובדת לאחר חופשת לידה או חופשה ללא תשלום (מכוח החוק), מ- 45 יום ל- 60 יום.

(**) הכותבת - עו"ד ב"כל עובד", מרכז המידע בדיני עבודה של "חשבים-HPS".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה