ניתוח טכני: נייס – לקראת תיקון
באמצע נובמבר ניתחתי את מניית נייס בפעם האחרונה. היה זה אחרי שהמניה רשמה ירידה מהירה של כ-20% משיאה והסוגייה שעלתה על הפרק היא האם מדובר בהזדמנות קנייה. המסקנה היתה שלא ולא ושוב פעם לא, וזאת על רקע רמת הסיכון הגבוהה שכרוכה לא רק ברכישת מניה המצויה במגמת ירידה כי אם ברמת הסיכון שהציעה אז נייס. גם בראיון המצולם שנערך איתי לפני שבועות מספר הצבעתי על נייס כמניה שאינה אמורה להיכלל בתיק ההשקעות. ואני עדיין סבור כך.
אלא שעל רקע הירידה החדה שפקדה את המניה ודרדרה אותה עד לשפל של 106.70 שקלים למניה, קיים סיכוי לא רע ולפיו נראה את נייס רושמת גל עליות בתקופה הקרובה. גל עליות זה, מטעמים שאסביר מיד, אמור לקבל התייחסות של תיקון טכני נקודתי ותו לא. הוא אמור להיות מוגבל בהיקפו ולא סביר להניח שיתפתח לכלל מגמת עלייה של ממש.
המגמה המשנית
נייס נשקה למחיר של 162 שקלים למניה פעמיים ברציפות בהפרש של מספר חודשים. הכישלון בשבירתה של רמה זו מעלה העידה שברמות הללו קיים היצע כבד ומשמעותי. שבירתה מטה של רמת 140 שקלים למניה לוותה במחזור מסחר גבוה שמלמד על העובדה ולפיה המגמה המשנית היא מגמת ירידה המצויה בעיצומה. ולא רק זאת אלא שבדיקה של עוצמת מגמת הירידה מעידה שמדובר במומנטום שלילי חזק המעלה את הסבירות ולפיה רמת השפל אליה הגיעה המניה לפני ימים מספר משקפת את אמצע הדרך בלבד. לכן, הנחת העבודה לטווח הבינוני ארוך גורסת שכיוונה של המניה הוא מטה וכי כל ניסיון עליות יתברר עד מהרה כתיקון טכני ותו לא.
התיקון לאן
בטווח הקצר פני הדברים שונים מעט כאשר גל הירידות האחרון דרדר את נייס עד סמוך לרמת תמיכה 102 – 106 שקלים למניה. רמת תמיכה זו בעלת מסורת ארוכת טווח, ובעבר הלא רחוק נטתה לסעוד את המניה יותר מפעם אחת. סביר להניח שתעשה זאת גם הפעם. נתון נוסף המעלה את הסבירות ולפיה צפויה המניה לתקן הוא רצועות בולינגר. כפי שאפשר לראות על גבי הגרף המצורף, חרגה המניה משמעותית מהרצועה התחתונה. המשמעות היא שהירידה חרידה בהיקפה וגדולה יותר הסבירות לתיקון.
צירוף שני המרכיבים הללו, הקרבה לרמת התמיכה והחריגה מהרצועה התחתונה של בולינגר מעלים את הסבירות שמהמחיר הנוכחי, פחות או יותר, תנסה המניה לפתח גל עליות.
השאלה המרכזית היא לגבי פוטנציאל העליות של המניה. על רקע הדינמיקה המאפיינת את המניה, סביר להניח שפוטנציאל העליות המקסימלי מצוי בין 121 – 122 שקלים למניה ולא יותר מכך. חצייה של הרף העליון תחייב בחינה חוזרת של הנחת העבודה אם כי לאבהכרח את שינויה.
סיכום
הניתוח של נייס נחלק לשתי תקופות : בטווח הארוך יותר נותר כיוונה של המניה מטה וכדי לבסס מגמת עלייה אמיתית תידרש תקופת זמן ארוכה יחסית וזאת על רקע מגמת הירידה הקיימת והמומנטום השלילי. בטווח הקצר – תיקון כלפי מעלה אם כי הוא אמור להיות מוגבל בהיקפו.
*הכותב הוא המנהל המקצועי של המרכז להשכלה פיננסית מקובצת מטריקס ומלמד מסחר בניירות ערך על פי שיטת הניתוח הטכני
**אין בסקירה זו משום המלצה לקנות את הנייר או למוכרו והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
***הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.