בנק ישראל פרסם את תוכניותיו ויעדיו ל-2008: תקציבו ירד בכ-7%

תקציב ההוצאות של בנק ישראל לשנת 2008 יעמוד על כ-590 מיליון שקל, בו ישתמש, בין היתר, על-מנת לשפר את זמינותו ואיכותו, יישום והטמעת חוק בנק ישראל, קידום שילוב בנק ישראל במערכת הפיננסית הבין-לאומית
אריאל אטיאס |

תקציב ההוצאות של בנק ישראל לשנת 2008 יעמוד על כ-590 מיליון שקל, ירידה של כ-7%, לעומת כ-633 מיליון שקל ב-2007, כך עולה מתכנית עבודתו של בנק ישראל, שפורסם הבוקר, והתקציב הנגזר ממנה. נייר זה מציג את תכנית העבודה של הבנק לשנת 2008 וכולל את תפקידי הבנק המוצגים בהצעת חוק בנק ישראל, יעדיו לשנה הקרובה כפי שנקבעו על ידי הנהלת הבנק וכן הרחבה לגבי פרויקטים רוחביים עיקריים שבכוונת הבנק לבצע בשנה הקרובה.

בין תפקידי הבנק והיעדים לשנת 2008 המצויינים בהודעתו: לקיים את הפיקוח וההסדרה של מערכת הבנקאות. לייעץ לממשלה בנושאים כלכליים. להנפיק מטבע ולהסדיר את מערכות המזומנים במשק. להחזיק ולנהל את יתרות מטבע החוץ של המדינה. לנהל את המדיניות המוניטרית. להסדיר את מערכות התשלומים והסליקה במשק במטרה להבטיח את יעילותם ויציבותם. לשמש בנקאי של הממשלה. לתמוך בפעילות הסדירה של שוק מטבע החוץ ושווקים פיננסים אחרים בישראל.

משימות הבנק לשנת 2008: שיפור איכות הניהול, התפעול והבקרה בבנק. שיפור השירות לגורמים חיצוניים ופנימיים. התייעלות פעילות הבנק תוך יישום שינוי המבנה הארגוני. ניהול סיכונים תפעולים ופיננסים ברמת הבנק. ריכוז ניהול המידע הכלכלי והפיננסי, שיפור זמינותו ואיכותו. שיפור הידע, המיומנויות והיכולות של העובדים. שיפור היכולת של המערכת הפיננסית והבנק לתפקד בשעת חירום. קידום חקיקה, יישום והטמעת חוק בנק ישראל. קידום שילוב בנק ישראל במערכת הפיננסית הבין-לאומית.

הבנק, צפוי להמשיך את הטמעת הנחיות באזל 2 - הנחיות באזל 2 הן סטנדרטים בין לאומיים שיוטמעו על ידי הפיקוח על הבנקים. במסגרת הטמעתן בבנקים יקבעו הוראות בנושא מודל סטנדרטי (סיכוני אשראי, שוק ותפעולי) ומודל אשראי מתקדם, יקבע הליך ה-ICAAP (תהליך פנימי להערכת נאותות ההון) והליך ה-SERP (תהליך הסקירה וההערכה הפיקוחי), יוגדר QIS (סקר השפעה כמותית) ותעודכן הגדרת בסיס ההון.

בנק ישראל, גם צפוי להתקין מערכת מחשוב חדשה לניהול יתרות מטבע החוץ. המערכת תחליף את המערכות הנוכחיות במחשב המרכזי. המערכת שתירכש הינה מערכת מדף הפועלת בסביבה הפתוחה, ותכלול פונקציות שתומכות בביצוע השקעות (כגון: רישום עסקות, ייצור מסרים, ניהול אירועים של הנפקה, פיתוח חשבונאי, ניהול תזרים מזומנים והתאמת חשבונות נוסטרו).

תקציב הדפסת הכסף יעמוד השנה על 78 מיליון שקל לעומת 69 מיליון שקל שתוקצבו בשנה שעברה. התקציב נקבע בהתאם לתחזיות ביקוש הכסף ובלאי השטרות והמטבעות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה