בריינסטורם ואונ' רוטגרס חוברים יחד למחקר בתאי גזע
חברת בריינסטורם (OTCBB:BCLI), המפתחת טכנולוגיות לטיפול במחלות עצב עם תאי גזע בוגרים, מרחיבה את קשת הפעילות שלה, ופועלת בתחום המחקר והפיתוח לטפל גם בפגיעות בחוט השדרה, בנוסף למחקר הממושך שנעשה על פרקינסון ו-ALS.
בתחום פגיעות בחוט השדרה, החברה פועלת בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת רוטגרס מארה"ב, אחת מתשע האוניברסיטאות שנוסדו בארה"ב לפני הכרזת העצמאות, ופועלת כיום כאוניברסיטה של מדינת ניו ג'רזי. באוניברסיטה עובדים כ-9,000 אנשי צוות, לומדים 50,000 סטודנטים, בלמעלה מ-150 מכוני מחקר. אחד מהמרכזים הללו הוא W. M. Keck Center for Collaborative Neuroscience, המתמחה בין היתר בחקר פציעות בחוט השדרה.
במסגרת שיתוף הפעולה בין בריינסטורם לרוטגרס, נערך לאחרונה ניסוי קטן לבחינת האפקט של תאי בריינסטורם על עכברים המדמים פגיעות חוט שדרה בבני אדם. בניסוי הוזרקו לחיה תאי עצב שפותחו ממח עצם של אדם בוגר באמצעות הטכנולוגיה הייחודיות של החברה. במבחנים שנעשו לעכברים, נראה שיפור משמעותי במדדים המוטוריים.
בשל כך, הוחלט בחברה להרחיב את שיתוף הפעולה, ובחודש הקרוב יחל בניסוי גדול ונרחב, שייתן אינדיקציה ברורה על איכות הטיפול שבריינסטורם מציעה. ד"ר מרטין גרומט, מנהל מרכז W. M. Keck Center for Collaborative Neuroscience, אמר כי "אחרי שראינו את האפקט המשמעותי של תאי בריינסטורם בניסוי המקדים, אנחנו נרגשים לשלב כוחות ולעבוד יחד עם הצוות של בריינסטורם. הידע שנצבר אצלנו באוניברסיטה על פגיעות בחוט השדרה, יחד עם הטכנולוגיה הייחודית של החברה, תאפשר לנו לקדם טיפולים לאנשים עם פגיעות קשות".
פגיעות בחוט השדרה נגרמות מנזק לעצבים המוליכים ומביאים תחושה מהמוח של חוט השדרה ולהיפך. הפגיעה, שנגרמת בעיקר מחבלות (כגון תאונות דרכים נפילות ותאונות ספורט), גורמת לשיתוק של הגפיים התחתונות, לאובדן הכושר המיני, ולמגוון של שיבושים בפעילות המעיים ובשליטה על הסוגרים. לפי ההערכות, בארצות הברית כ12,000 איש סובלים בפגיעות אלו מדי שנה. למעלה מרבע מיליון אמריקנים חיים כיום עם פגיעות אלו. עלות הטיפול בהם היא 4 מיליארד דולר בשנה. 38.5 אחוז מהפגיעות נגרמות כתוצאה מתאונות דרכים. רבע מהפגיעות כתוצאה ממעורבות במקרי אלימות, כגון דקירות ופגיעה מירי. 55 אחוז מהנפגעים הם בני 16 עד 30, ולמעלה מ80 אחוז גברים.
"אנחנו נרגשים להתחיל בפרויקט הזה יחד מוסד מדעי-מחקרי מהשורה הראשונה בארצות הברית", אומר חיים ליבוביץ', נשיא חברת בריינסטורם, "התוצאות הראשוניות הוכיחו לנו את חשיבות שיתוף הפעולה ועריכת מחקרים נוספים, שבעזרת השם, יובילו לגישה חדשה בעזרה לאנשים הסובלים מפגיעות קשות המותירים אותם נכים לכל חייהם".