מעוז: בצפי האופטימי עליה של 10%-12% בבורסה השנה
מחר תתכנס ועידת השוק הפתוח כדי לדון בגובה ריבית ה'פד' לחודש אוקטובר, עיני כל המשקיעים בעולם יהיו נשואות ביום שלישי לעבר החלטת ה'פד' אשר עשויה לחרוץ את גורל השווקים לתקופה הקרובה. ההצהרות שייצאו מכיוון ה'פד' חשובות לא פחות וירמזו על המדיניות המוניטארית.
יצאנו לראיון עם שלמה מעוז הכלכלן הראשי של אקסלנס נשואה כדי לדון בהתפתחויות האחרונות בשווקים, ועל הצפי שלו לשנה הקרובה בשוקי המטבעות והאג"ח בארץ ובעולם.
הגורמים בשוק מציעים לשבת על הגדר, האם זו התנהגות נכונה במצב של אי-ודאות?
"לא מבין את המושג לשבת על הגדר, מאחר וכשאתה יורד מהגדר ורוצה להצטרף לשוק אתה מגלה שאיחרת את הרכבת. צריך לפעול בצורה שבה אתה סבור שהשוק יתנהג, לפיכך המשקיע יכול לנקוט בשורטים או בלונגים".
צמודי המדד והשחרים נסחרים בתשואה מאוד גבוהה, יש הזדמנויות להגדיל את התיק ולרכוש אותם.
בתוך כך, השוק האמריקאי עשוי להיות טוב יותר משווקים שעלו יתר על המידה. באם תופחת ריבית ה'פד' ב-0.25% מאמין שהשוק האמריקאי עשוי להיות הרבה יותר טוב משווקים אחרים שעלו יתר על המידה. מאמין שעשויה לחול קונסולידציה בארה"ב וחלק מהשחקים יפלו, כך שאנחנו נראה הזדמנות בשוק האמריקאי לעומת שווקים אחרים. עם זאת, רואה האטה בצמיחה בארה"ב. מכאן שלא תתרחש עליה חדה
האם אתה רואה אפשרות למיתון בארה"ב?
מצב שלמיתון, הוא מצב שבו התוצר יורד במשך כמה רבעונים רצופים. לא רואה שום אפשרות למיתון בארה"ב. עם זאת סבור שתהיה האטה מסוימת, האטה לא חריפה והיא תפגע גם במדינות שאר העולם.
מדינות מסוימות שחושבות שהן השתחררו מהתלות בארה"ב, טועות, היות והמדינה שרוכשת את הכול בסופו של דבר היא ארה"ב- המדינה היחידה אולי בעולם שיש בה חסכון שלילי. מכל 100 דולר הכנסה של האמריקנים הם מוציאים 101-102 דולר.
בעוד החיסכון במדינות דרום מזרח אסיה נע בין 20%-30%. לא רואה את האנשים שם משנים הרגלים, ומתחילים לבזבז יותר, לחסוך פחות, ולכן התלות באמריקה היא חשובה.
לפיכך, טוען מעוז כי הוא צופה האטה בדרום מזרח אסיה ובאירופה אם תחול האטה בארה"ב. בשורה התחתונה כל השינויים האלו ישפיעו גם על ישראל החל מהשנה הבאה וביתר שאת, בשנה שלאחריה.