דברים שלא ידעתם על קרלוס סלים - האיש העשיר בעולם
קרלוס סלים בנו של קמעונאי הצליח לבנות אימפריה ענקית ששווה היום קרוב ל-59 מיליארד דולר. ננסה לספר את הסיפור איך הצליח קרלוס להפוך לאיש הכי עשיר בעולם. "אני זוכר את הזמנים בהם ערך הנכסים שלי היה זעום", זה היה ב-1980 באותה שנה מקסיקו היתה שרויה במשבר פיננסי. באותו הזמן לימד קרלוס סלים את בניו שיעורים בכלכלה בסלון המשפחה.
סלים מנה רשימה של מספר פריטים; השורה הראשונה הדגימה למשל את הדרך שבה נמכרה חברת ביטוח מקסיקנית במחיר זול לחברה אמריקנית. שורה אחרת מנתה כיצד חברה מקסיקנית מתומחרת בחסר רב למול מתחרתה האירופאית. זה היה מזמן אך אני עדיין זוכר את דבריו כך אמר בנו של קרלוס סליפ פטריק.
על פי פרסומים זרים נאמד הונו של קרלוס סלים בלא פחות מ-59 מיליארד דולר. מספרים אלו שמים אותו כמספר 1 בראש רשימת עשירי העולם לפני ביל גייטס במקום השני שהונו נאמד ב-58 מיליארד דולר. אולם בניגוד לסלים ביל גייטס מוכר את מניות מיקרוסופט שיוסדה על ידו, בעוד שקרלוס סלים מתמקד בצמיחה. רק בשנה שעברה גדל ההון של קרלוס ב-12 מיליארד דולר. רק לשם פרופורציה 5% מהתוצר של מקסיקו נובע מעסקיו של קרלוס סלים. חברות בשליטתו של קרלוס סלים מהוות כשליש מה-422 מליון דולר הנסחרים בבורסה של מקסיקו.
נכסיו כוללים בין היתר חברות טלפוניה פיננסים, פרופיל העסקים שלו דומה יותר לאלו של John D. Rockefeller. אם נשוווה את עסקיו של John D. Rockefeller לאלו של סלים במותו בשנת 1937, היה שווה רוקפלר 20.3 מיליארד דולר, סכום השווה באותם זמנים לחמישית מהתוצר של מדינת ארה"ב.
עסקיו של סלים ניכרים במקסיקו בכל פינה מהרגע שנהגת במכוניתך, עצרת לקפה, ובמיוחד ברגע שהרמת את הטלפון- קרלוס סלים שולט ב-92% מפעילות הטלפוניה במקסיקו, שכוללת תקשורת אינטרנט אלחוטית. מכללת William & Mary העניקה את הביטוי "Slimlandia" כדי לתאר את מידת ההשפעה של קרלוס על מקסיקו.