איגוד המוניות יוצא למלחמה ב"חאפרים"

דורש לחייב על בעל מונית לפעול באמצעות תחנה מוסדרת
שי פאוזנר |

איגוד בעלי המוניות מציע לחייב את כל המוניות לפעול מתחנות מוסדרות וכי על בעל מונית יהיה להתחבר לתחנה מוסדרת ולפעול באמצעותה. אברהם פריד יו"ר ארגוני המוניות אומר כי לטובת ציבור הנוסעים ,צריך להכפיף כל מונית לתחנת בית . מוניות שאינן עובדות מתחנת מוניות מוסדרת הן בחזקת "הומלסים" המנהלים את החיים ברחובות העיר ללא כתובת ובחוסר זהות.

בארץ פועלות כ-20 אלף מוניות בנסיעות ספשייל, ועוד כ-2000 מוניות (מיניבוס 10 מקומות ישיבה) בקווי השירות. כל המונית בקווי השירות יוצאות לעבודה מתחנות מוסדרות .2000 מוניות השירות מסיעות כ-60 מיליון נוסעים בשנה, כפול מכמות הנוסעים שמסיעה רכבת ישראל . יכולתם התפעולית והישגיהם בתחום הובלת נוסעים , נובעת מהעובדה ששירות זה פועל באופן מאורגן, ומתחנות מוצא ויעד לנהג יש כתובת וכך גם לנוסע. לעומת זאת כ-40% ממוניות הספיישל פועלות מהרחוב.

זו שיטת עבודה גרועה, אומר אברהם פריד, "נהגי מוניות ללא כתובת תורמים יותר מאחרים לפגיעה בתדמית הענף .הדרישה להפעיל את מוניות הספשייל מתחנות מוסדרות היא לטובת הציבור. מונית ששייכת לתחנה מחויבת לפעול על פי כל הכללים והתקנות , על הנהג לגלות אחריות כלפי הנוסע וכלפי חבריו לתחנה .הטפול בתלונה שמוגשת נגד נהג מונית שיש בה סדרן עבודה מטופלת אחרת מתלונה שמוגשת נגד נהג מונית מזדמן בדרך".

הוא אומר היום, "אם משרד התחבורה יקבל את הצעתנו, להתנות מתן היתר להפעלת מונית רק למי שיוכיח שהוא קשור בתחנה מוסדרת. יקבל הענף מפנה חיובי הן בתחום רמת השירות והן בשיפור תדמיתו של הענף. כאשר כמחצית מצי מוניות הספשייל עובד במתכונת של חאפרים, קשה להנהיג סטאנדרטים גבוהים בענף חיוני זה. קיים קושי להטיל מרות מקצועית על בעל המונית חסר בית וללא כתובת. נהג הרודף אחרי פרנסתו ברחובות הערים , לא יכול להיות פרטנר למאבקים שמנהל הארגון על מעמד הענף, תנאי עבודה נאותים תעריפים, ושיפור השירות לנוסע".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה