הדולר ננעל ברמה של 4.321 שקל: זינק השבוע ב-2.2%
הדולר המשיך היום את העליות החדות שהחלו אתמול, טיפס עוד 1.07% ושערו היציג נקבע על 4.321 שקל. המבטע האמריקני פרץ היום את רמת ה-4.3 שקל (רמה בה לא שהה מאז חודש נובמבר 2006) והשלים התחזקות שבועית של 2.2% על רקע הירידות החדות בורסה ובאפיקים הסולידים. האירו היציג הוסיף היום 0.88% לרמה של 5.9196 שקלים והשלים עליה שבועית של 1.5%.
מחדר המסחר של פינוטק נמסר, כי הירידות החדות שנרשמו השבוע באחד העם מיישרות קו עם העולם, כאשר המדדים הכבדים בארה"ב נפלו ביותר משני אוחזים וגררו עמם מטה את הבורסות באירופה, בישראל ובמזרח. תופעה שמערערת את בטחונם של המשקיעים בכלכלה המקומית ובכך מהווה טריגר משמעותי למכירת המטבע המקומי. נזכיר ,סטנלי פישר, נגיד הבנק המרכזי הישראלי העלה את הריבית מרמה של 3.5% לרמה נוכחית של 3.75% זו הפעם הראשונה מאז תחילתו בתפקיד, זאת לאחר שקודם לכן, הוריד את הריבית בהדרגה ב2% ,בכדי להביא את יעד האינפלציה לרמה של 1%-3%.
הריבית הנמוכה בשוק גורמת ללחצים אינפלציונים. ניתן לראות, כי התחזקות הדולר במשק המקומי והגלובלי מוכיחה שוב שתרופת הריבית כמנגנון בקרה ושליטה על שערי המט"ח, מוגבלת. בשוק ההון צופים כעת כי הנגיד ימשיך בתהליך של עליות בריבית הבנק המרכזי עד לרמה של 4.5% עד תום שנת 2007.
בעולם
אמש הגיע היין לשיא של 3 חודשים כנגד הדולר ושיא של 6 שבועות כנגד האירו על רקע הירידות בשווקי ההון בעולם וסגירת פוזציות מצד משקיעי ה-Carry Trade. כעת נסחר היין סביב הרמות של 119.15 כנגד הדולר וסביב הרמות של 163.70 כנגד האירו.
משקיעי ה-Carry Trade, רגילים לקחת הלוואה של היין שהריבית עליה מזערית על מנת לרכוש מטבעות עם ריבית גבוהה יותר כמו הדולר והאירו, מה שקרה בשבוע האחרון התנודתיות בשוק המט"ח עלה באופן חד, לכן אסטרטגיה שמסתמכת על הפרשי ריביות היא מסוכנת ולפעמים אף לא יעילה."כבר מתחילים להרגיש שינוי בהחזקות פוזציות אצל משקיעים רבים שהיו בשורט על היין", מוסר אסטרטג מטבעות בכיר מבנק השקעות בטוקיו. להתחזקות המטבע היפני תרמו גם הירידות בשווקי ההון בעולם כאשר הניקיי היפני רשם אתמול ירידה של 2.32%, מה שהביא סוחרים רבים לקנות את היין. "הכיוון של טרידריים היום הוא 118.50" ,מוסיף הבכיר.
בלילה התפרסמו ביפן נתוני מדד המחירים לצרכן לחודש יוני אשר ירדו ב-0.1%, למרות הירידה במדד, השווקים מייחסים יותר חשיבות גדולה יותר לעלייה בתנודתיות בשווקים הפיננסים, מאשר נתוני מדד המחירים.
נפט: אתמול נרשמו ירידות חדות במחירי הנפט על רקע הירידות בבורסות, אשר העלו חששות בשווקים כי מהלך הירידות עשוי לפגוע בביקושים לזהב השחור. החוזים על הנפט נסחרו אתמול מעל 77 דולר לחבית, שיא מאז חודש אוגוסט שעבר, אך הירידות החדות בבורסות של יותר מ-300 נק' הביאו את משקיעים רבים לממש רווחים על הנפט. עדיין, סוחרים רבים רואים את הנפט עד סוף השנה פורץ את השיא 78.40 דולר, שנקבע ביולי 2006. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב הרמות של 75.36 דולר.
זהב: הבוקר נסחר הזהב ביציבות וזאת לאחר הירידות החדות מאתמול. כעת נסחר חוזה ספוט על הזהב סביב הרמות של 666.50 דולר. ישנם שמועות שאתמול פעלו בשוק ציידי סטופים גדולים שבניהם משקיעים כבדים ותכשיטנים תחילה הלכו שורט על הזהב עד לרמות של 661 דולר ושם מיקמו לימטים לקנייה של הזהב. על מנת לקבל אינקציה על כיוון המתכת הזהובה יעקבו המשקיעים היום אחר נתוני התמ"ג בארה"ב שיפורסמו ב-15:30 (שעון ישראל) כאשר המדד המעניין יהיה התמ"ג הדפלציוני לרבעון השני