"פנדה מדיה" פיתחה כלי למדידת רייטינג לענף השילוט
חברת "פנדה מדיה", בראשות הפרסומאים אשר דמבה ואלון סקר, הקימה חברה חדשה בשם "signs plan" שפיתחה כלי ייחודי למדידת רייטינג לענף שילוט החוצות, בהשקעה של כ-300 אלף דולר.
התוכנה החדשה הוגשה לרישום כפטנט רשום בארץ ובארה"ב, והיא מאפשרת תכנון ומדידת אפקטיביות בתחום שילוט החוצות, מדידת רייטינג וכן פלטפורמות נוספות המהוות, לדברי השניים, פריצת דרך טכנולוגית לטובת משרדי הפרסום, חברות המדיה והמפרסמים הסופיים המשתמשים במדיית החוצות.
ענף שילוט החוצות בישראל מקיף כ-22 אלף שלטים, הפזורים בכל רחבי הארץ וכוללים פוסטרים בתחנות אוטובוס, מכוונים, בילבורדים, שלטי קיר, שלטי ענק, פרסום על גבי אוטובוסים ומדיות נוספות כגון פרסום בתלת מימד.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ויפעת בקרת פרסום עולה כי קטגוריה זו נמצאת בצמיחה. על פי הנתונים, בשנת 2005 גלגל ענף זה כ-62 מיליון דולר, ב-2006 כ-71 מיליון דולר ובשנה הנוכחית תחום זה עשוי להגיע לכ-76 מיליון דולר.
אלון סקר על תוכנת המדידה החדשה: "הגיע הזמן שלפרסומאים, המפרסמים וחברות המדיה יהיה מדד אמיתי למדידת רייטינג בתחום השילוט. המטרה שלנו להיות הכלי הישראלי האולטימטיבי למדידת רייטינג בתחום שילוט החוצות ולהעמיד לעוסקים בתעשייה הפרסום בישראל את הכלים המקצועיים, האיכותיים והמדויקים ביותר למדידת רייטינג בתחום".
התוכנה פותחה במשך כשנתיים בסיוע צוותי פיתוח, אנשי תוכנה, עיבוד נתונים, צלמים, חברות למדידת כלי רכב, צוות פיתוח עסקי, משרד יועצים ועוד. סקר מוסיף, כי התוכנה מאפשרת תכנון מוקפד טרם רכישת מדיית שילוט החוצות על ידי פילוח גיאוגרפי, דמוגרפי וכן על ידי שימוש בפרמטרים ייחודיים שמציעה התוכנה.
אשר דמבה, מיזמי התוכנה, אומר כי עד היום ב-35 שנות שילוט חוצות, לא נעשה צעד מקצועי של ניתוח כל קמפיין, ארצי או מקומי, ומדידה עד רמת הציון הסופי המשוקלל לכל שלט או חבילה. מה התוכנה יודעת לעשות
הכלי מנתח את כל הפרמטרים בתחום השילוט (בילבורד'ס, קירות, פוסטרים, מכוונים, מפות, 'עמודורים', אוטובוסים, מוניות ועוד) כבודדים או כחבילות ומתעדכן כל מספר שבועות, תוך כדי שיתוף פעולה עם חברות שילוט החוצות וחברת המחקר הבודקת את השלטים כל שבועיים לערך, מעבדת אותם ונותנת לצרכן הסופי ניתוח לפי צרכיו, כולל ייעוץ והסבר לכל קמפיין. הנתונים שנלקחו בחשבון, כוללים, בין היתר, גודל השלט, מיקומו, כמות העוברים במקום (ברכב או ברגל), תאורה על השלט, סוג השלט (גשר,רגל,גדר), ניראות, זמן חשיפה, בולטות, אסתטיקה וניקיון. כל זאת, תוך מתן הבלטה לפרמטרים כמו שלטי זיכיון, שלטים מחודשים, שלטים מוגדלים ואחרים.
כל הפרמטרים שוקללוף כאמור, למודל אחד, המשלב בין המודל האמריקאי והבריטי, הנקרא: "אוסקר", תוך התאמתו לשוק הישראלי, מאשרים סקר ודמבה.