אמון הציבור: בנק ישראל מבקש למסמס אחריותו בתחום עמלות הבנקים

במכתב לחברי ועדת הכלכלה של הכנסת לקראת ההצבעה בעניין - כותבים אנשי הארגון, "אין לקבל מצב בו, למשל, יוכל בנק ישראל לצמצם את מספר העמלות מ-400 ל-200 ולראות בכך מימוש מלא של תפקידו"
שי פאוזנר |

ארגון "אמון הציבור" מצטרף לקריאות במשק המתריעות בפני חברי ועדת הכלכלה של הכנסת מפני הניסיונות של בנק ישראל ושל הבנקים לצמצם את החקיקה בעניין העמלות, בדרכים שעלולות לטרפד את תכליתה. כיממה לפני הצבעת ועדת הכלכלה של הכנסת על החלטות ועדת החקירה הפרלמנטרית לבדיקת עמלות הבנקים, פנה הארגון לחברי ועדת הכלכלה של הכנסת על מנת שיבטיחו את מימוש המטרות שלשמן החלה הועדה לפעול.

"לו פעל בנק ישראל בנמרצות וביעילות מול דפוסים לא תחרותיים בשוק הבנקאות היה ביכולתו לשפר רבות מהרעות החולות בתחום, עוד בטרם נוספו לו הסמכויות המוצעות בתיקון לחוק. לאורך שנים בחר בנק ישראל שלא להשתמש בסמכויות אלו או השתמש בהן במשורה ובאופן לא מספק", נטען במכתב. "הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל מהווה חלק מהבעיות בתחרות הבנקאית בנוסף להיותו חלק בלתי נפרד מהפתרון".

רונן רגב כביר, סמנכ"ל ומנהל מחלקת המחקר באמון הציבור מציין, כי אחת המסקנות העולות מבדיקת שוק הבנקאות היא, כי אין להשאיר את השמירה על זכויות הצרכן לשיקול דעתו הבלעדי של בנק ישראל וכי חייבים להגדיר בחוק את התפקידים המוטלים עליו. לעומת זאת, בהצעת החוק שהגיש בנק ישראל ניכר, כי הוא מנסה לצמצם ככל הניתן את האחריות המפורשת המוטלת עליו במסגרת חוק הבנקאות ואפילו להסיר מעצמו אחריות שכבר קבועה בחוק.

"על בנק ישראל לדאוג לכך שהצרכן הישראלי יוכל להשוות את עלות ניהול החשבון ואת עלות אמצעי התשלום. הצעת החוק שהגיש בנק ישראל העולה מחר להצבעה בכנסת אינה מחייבת אותו להשיג יעד זה. אין לקבל מצב בו למשל, יוכל בנק ישראל לצמצם את מספר העמלות מ-400 ל-200 ולראות בכך מימוש מלא של תפקידו" טוען רגב-כביר.

נושא נוסף העולה מהמכתב הוא הניסיון של בנק ישראל לבטל את החובה הקבועה בחוק למסור ללקוחות דיווח מרוכז על עמלות ששילמו בטענה כי בכוונתו להחליפה בתקנות מפורטות ויעילות יותר. באמון הציבור מציינים כי לו רצה בנק ישראל לעשות כן, היה יכול לפעול בנושא מזמן. אמון הציבור דורש כי תורחב החובה הקבועה בחוק כך שהבנקים יחוייבו בדיווח שנתי מרוכז ללקוחות על כל הפעולות והשירותים שביצע הלקוח והתשלומים שחוייב בהם לרבות ריבית ועמלות.

בנוסף, בהצעה שהגיש לתיקון בחוק מציע אמון הציבור כי אין לקבל את ההפרדה שמבקשים הבנקים לבצע בין לקוח עשיר ללקוח עני, כיוון שכל הלקוחות הפרטים זכאים ליכולת להשוות מחירים. "אמנם קיימים מספר עתירי ממון אשר אינם זקוקים להגנה זו, אך הם מהווים רק שבריר אחוז מהציבור. אין לקבל כל הבחנה בין לקוח פרטי אחד למשנהו ויש להחיל את ההגנות על כלל הלקוחות הפרטיים".

אמון הציבור מבקש את מחברי ועדת הכלכלה להמשיך במלאכה החשובה של הסדרת תחום הבנקאות בישראל. "חשוב להבטיח כי המטרות שהציבה הועדה להתערבותה בתחום ימצאו ביטוי מלא בחקיקה. במהלך השנים נעשו ניסיונות רבים להסדרת התחום אך הם סוכלו בהתערבות המערכת הבנקאית. זו הפעם הראשונה שהכנסת, בצעד נחוש ומקצועי , מנסה ליצר תשתית חקיקתית להסדרת הנושא ואנו מאמינים שהמחוקקים יתמידו במגמה זו למרות הלחצים" ציין רגב כביר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה