הייטק: מסתבר שפיתוח במרכזי offshore לא מתאים לכולם

על פי ענק המחקר פורסטר, למעלה מ-60% ממרכזי הפיתוח ב-Offshore שהקימו חברות באופן עצמאי סובלים משחיקה גדלה ועלויות גבוהות
שי פאוזנר |

האופנה של הקמת מרכז פיתוח תוכנה על ידי חברות המקימות באופן עצמאי מרכזי פיתוח שלהן במדינות כמו הודו, סין או רוסיה ממשיכה לצבור חסרונות ובעיות. מחקר של חברת המחקר פורסטר מצא כי 60% ממרכזי הפיתוח שהוקמו בהודו באופן ישיר על ידי חברות, סובלים, כתוצאה מהיעדר תמיכה ניהולית, עלויות גבוהות, שחיקה גבוהה וחוסר באינטגרציה.

על פי המחקר של האנליסט סודין אפטה, אשר פורסם בסוף אפריל 2007 תחת השם: Shattering the Offshore Captive Center Myth, במהלך השנתיים האחרונות למעלה מ- 300 חברות צפון אמריקאיות ואירופאיות הקימו מרכז פיתוח עצמאי בשיטת Offshore על מנת להפחית את עלויות פיתוח המוצר שלהם. למרות זאת, מספר המצדדים בהקמת פעילות Offshore עצמאית הולך ופוחת .

לדברי ערן לסר, מנכ"ל משותף ב- Netshore/תלפיות, חטיבת ה- Offshore של מטריקס, "הקמת מרכז פיתוח במדינות בהן מבוצע Offshore אינו פשוט כלל ועיקר משום שמדובר במדינות במרחק גיאוגרפי ותרבותי רב, עם חוקים מקומיים שאינם מוכרים למי שבא מן העולם המערבי. לכן עדיף לעבוד בשיטת מיקור חוץ ולעבור לעבוד בשיטה כדאית זו באמצעות גורם המתמחה בתחום ובעל ניסיון".

"למטריקס, המפעילה מספר מוקדי Offshore, הניסיון, הידע והיכולת לבחור עבור הלקוחות את גוף ה- Offshore שיבצע בצורה הטובה ביותר ובאמינות גבוהה את פרוייקט ה- IT באחריות מלאה הניתנת מגוף גדול ומנוסה בתחום".

לדברי לסר, הקמת מרכז Offshore מצריך משאבים גדולים מאוד ויכולת לקלוט כמות רבה של פרוייקטים על מנת שיהיה כדאי. זו הסיבה שרבות מן החברות, כפי שכתוב במחקר של פורסטר, סוגרות את מרכזי הפיתוח ועוברות לעבוד בשיטת מיקור חוץ.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה