הדולר נחלש בסיום שבוע המסחר: היציג נקבע על 4.22 ש'
ירידה קלה של 0.19% היום למטבע האמריקני לא הצליחה להעיב על גל העליות של השבועות האחרונים. את שבוע המסחר חתם המטבע בעליה של 1.13%, בעוד שהאירו אשר נחלש היום ב-0.1% סגר טיפוס שבועי של 1.83%.
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי בין הזוג דולר/שקל, השטר הישראלי צולל אל מול הדולר ואף נגע אתמול ברמת שפל של 5 חודשים. חולשתו של השטר הישראלי באה על רקע 4 ימים רצופים של ירידות בבורסה. בנוסף, מתחזקות הערכות כי הריבית הנמוכה של 3.5% לא תחזיק מעמד וכבר באוגוסט עשוי בנק ישראל להעלות את הריבית לרמה של 3.75%. ניתן להבחין ללא ספק בתנודתיות הגבוהה ורצועת השערים כרגע נעה בין 4.16 לבין 4.25 ,בטווח הקצר של הימים הבאים יש לצפות לתיקון לכיוון ירידות אך בטווח ארוך יותר של מספר שבועות מגמת העלייה עשויה להימשך.
מחדר המסחר של בנק הפועלים נמסר, כי הדולר נחלש השבוע מול רוב המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי, על רקע הירידה בתשואת האג"ח של ממשלת ארה"ב מרמת שיא של חמש שנים, שנקבעה במהלך השבוע שעבר. יחד עם זאת אנליסטים מדגישים כי אין תמיד התאמה מלאה בין תשואות האג"ח והתנהגות הדולר ויש לבדוק גורמי השפעה נוספים, כפי שבמהלך השבוע העלייה במחירי הנפט הובילה להתחזקות המטבעות של מדינות יצואניות נפט והכבידה על הדולר האמריקאי.
השבוע היה דל בנתונים כלכליים חשובים בארה"ב ונתוני הנדל"ן שפורסמו אכזבו את האנליסטים בשוק ועוררו ספקות מחודשים לגבי האפשרות של העלאת ריבית בארה"ב. יחד עם זאת היחלשות הדולר השבוע הייתה מתונה בלבד, בשל נתונים כלכליים מאכזבים שפורסמו באיחוד האירופי והכבידו על האירו.
היין היפאני המשיך השבוע להיחלש מול רוב המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי ושערו צנח לרמת שפל של כל הזמנים מול האירו, לרמה של 166.12 יין לאירו. מול הדולר היין נסחר ברמתו הנמוכה ביותר מחודש דצמבר 2002, מול הדולר האוסטרלי בשפל של 16 שנה ומול הדולר הניו זילנדי בשפל של 22 שנה. היין נחלש בשל המסחר בריביות, כאשר המשקיעים לוקחים הלוואות במטבעות בעלי ריבית נמוכה ומשקיעים במטבעות בעלי ריביות גבוהות.