בניגוד לתחזיות: מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי

עליות בולטות נרשמו בסעיפי המזון ההלבשה ההנעלה התחבורה והתקשורת, מנגד, ירידות נרשמו בסעיפי הדיור ואחזקת הדירה. המדד מחזק את הערכות כי פישר יותיר את הריבית ברמתה הנוכחית בסוף החודש
דותן לוי |

מדד המחירים לצרכן לחודש מאי נותר ללא שינוי, כך עולה היום מהפרסום של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. התוצאה הצליחה להפתיע לנוכח הערכות הכלכלנים אשר דיברו על ירידה של 0.1%-0.3%. מתחילת השנה עלו המדד הכללי ב-0.3%, המדד ללא ירקות ופירות עלה ב-0.2% והמדד ללא דיור הוסיף 0.9%.

עליות בולטות נרשמו בסעיף המזון הכולל ירקות ופירות אשר הוסיף כ-1%, סעיף הלבשה והנעלה עלה ב-1.2% ותחבורה ותקשורת עלה ב-0.4%. מנגד, ירידות נרשמו בסעיף הדיור - 1.1%, וסעיף אחזקת הדירה ירד ב-1.3%.

המדד ללא ירקות ופירות ירד ב-0.2% והגיע ל-99.1 נקודות, לעומתו עלה המדד ללא דיור ב-0.3 אחוז והגיע ל-100.6 נקודות.

עוד עולה מהנתונים, כי ב-12 החודשים האחרונים (מאי 2007 לעומת מאי 2006), ירדו המדד הכללי ב-1.3%, המדד ללא ירקות ופירות השיל 1.5%, והמדד ללא דיור ירד 0.1%.

הריבית צפויה להשאר ברמה הנוכחית

לדברי אילן ארצי, סמנכ"ל השקעות בישיר בית השקעות, העלייה בציפיות האינפלציה בשילוב עליית תשואות בארה"ב לנוכח גידול משמעותי בהערכות לעלית ריבית בארה"ב יסמלו כנראה את הפסקת תהליך הורדת הריבית במשק הישראלי. בתוך כך, הערכות במשק הן כי נגיד בנק ישראל לא יעלה את הריבית בקרוב, ופיחות השקל בשלב זה הינו תהליך הגיוני ואף מבורך למשק הישראלי.

במבט קדימה אומר ארצי, הפיחות החד בשער השקל אשר החל במחצית חודש מאי ייתן את אותותיו במדדי חודשי יוני ויולי בעיקר ויגרום לעליה משמעותית בסביבת האינפלציה לרמה של כ- 1.8% ל- 12 חודשים קדימה. בניגוד להערכות הקודמות , במידה ולא יחזור תהליך התיסוף המשמעותי בשקל, אנו צפויים בחודשים יוני ויולי למדדים חיובים מצטברים של כ-0.5% לפחות.

יו"ר ועדת הכלכלה בהתאחדות התעשיינים, אוהד מראני אמר בתגובה כי, "שערו הנמוך יחסית של הדולר והצורך לשמור על יעד האינפלציה מאפשרים לנגיד בנק ישראל לשמור על הריבית ברמה הנוכחית בסוף החודש ולא להעלותה". מראני ציין, כי מצבו הטוב של המשק, עודפי מיסים גבוהים, השיפור בפרמיית הסיכון של ישראל וזרם ההשקעות הזרות הגדולות במשק, מאפשרים, כאמור, לנגיד בנק ישראל, הפרופסור סטנלי פישר, להשאיר הריבית ברמה הנוכחית (3.5%).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה