הסלון האווירי בפריס: התעשיות הישראליות על המפה

11 חברות ישראליות מציגות השנה את מיטב הטכנולוגיה ופיתוחים כחול לבן. הערכות, כי בעקבות התערוכה יסגרו עסקאות בהיקף של כ-800 מיליון דולר
דותן לוי |

בין מאות ענקיות התעופה עתירות הממון בולטות השנה במיוחד התעשיות, ופיתוחים תוצרת כחול לבן. לאחר פיתוח הלביא אשר הופסק התעשיות הצבאיות זנחו את החלומות על פיתוח מטוס, אבל בכל המערכות הנילוות לתעשית הסלון מוכיחים הישראלים, כי בהחלט יש להם עדיין מה להציע.

לדברי יחיאל אסיה, "הפיתוחים הטכנולוגים נוצרו כצורך אמיתי לאור המצב הביטחוני של ישראל במשך 60 השנים האחרונות אשר חייב את המדינה להשיג עליונות טכנולוגית על המדינות השכנות".

"כמדינה קטנה עם תקציב מוגבל ישראל נאלצה לפתח טכנולוגיות יצירתיות אשר יענו על צרכיה הביטחוניים. טכנולוגיות, אשר במקרים רבים נוסו לראשונה בשדה הקרב עצמו", הוסיף אסיה.

על פי אסיה, ישראל היא היצואנית הרביעית בעולם בכל הקשור למוצרים לתעשיית החלל, וטכנולוגיות הגנה. לפניה ברשימה עומדות מעצמות כמו רוסיה, צרפת וארה"ב. סך היצוא של התעשיות הבטחוניות בישראל נאמד בשנת 2006 ב-3.4 מיליארד דולר. גידול של 17% לעומת יצוא בהיקף של 2.9 מיליון דולר בשנת 2005.

על פי הערכות, הסלון האווירי יוביל את 11 החברות הישראליות המציגות בו לסגירת עסקאות בהיקף של כ-800 מיליון דולר. החברות המציגות הן:Aeronautics מערכות הגנה, בנטל, אלביט מערכות, תדיראן תקשורת, אורביט, פלסאן של קיבוץ סאסא, ראדא, רפאל, סטאר מערכות הגנה, התעשיה האווירית, ו-SGD.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה