מט"ח: הדולר נחלש 0.19% היציג נקבע על 4.175 ש'

יום המסחר האחרון כמעו מחק את העליות של כ-1% שנרשמו מאז תחילתו של השבוע. האירו מאבד 0.47% ונסחר ברמה של 5.541 שקל
דותן לוי |

יום נוסף של ירידות לדולר. המטבע האמריקני פתח את המסחר הבוקר בירידה של 0.54% כשהוא נסחר סביב 4.16 שקל. האירו מאבד 0.47% ונסחר ברמה של 5.541 שקל. סבוף היום נקבע שערו היציג ברמה של 4.175 - לאחר ירידה של 0.19% בלבד מול היציג של יום ה'.

האירו נחלש גם הוא כמו בעולם - וסגר בשער יציג של 5.559 - לאחר שירד 0.14% משערו היציג אתמול.

בחדר העסקאות של פורקס יארד מזכירים, כי אתמול נחלש הדולר אל מול השקל ב 0.7% כשהיציג נקבע על רמה של 4.1830 כאשר בהמשך היום במסחר הבין בנקאי רשם הדולר ירידות נוספות. השטר הישראלי נמצא בנקודת איזון והוא צפוי לשמור על רמות אלה בימים הבאים ולהסחר בטווח שבין 4.1500 לבין 4.2200 . את ההשפעה העיקרית יקבל הצמד מכוחו של הדולר בעולם, הנטייה היא שהשטר הירוק עדיין לא אמר את מילתו האחרונה ואנו בפיתחה של עליית שערים נוספת.

השבוע היה שבוע תנודתי במיוחד לשטר הירוק, לצד יומיים חיוביים, עמד יום נוסף בו הסתיים המסחר ללא שינוי כשאתמול איבד המטבע כ-0.74% מרמתו. נציין, כי בשלושת השבועות הקודמים עלה הדולר ב-4.05%.

הדולר המשיך לשמור על יציבות כנגד המטבעות העיקריים וסגר את השבוע בהתחזקות, כל זאת לאור זינוק בנתוני האינפלציה בארה"ב שיפורסמו היום בשעה 12:30 (GMT).

אמש השאיר הבנק המרכזי ביפן על את שיעור הריבית ברמה של 0.5% בפעם החמישית ברציפות, ונראה כי היין ממשיך להיחלש ואף נסחר בשפל של 4.5 שנים אל מול הדולר . נגיד הבנק המרכזי ביפן, פוקוי, עשוי לרמוז בנאומו כי צפויה העלאת ריבית הדרגתית בלבד וכתוצאה מכך היין מאבד גובה במהרה כנגד מרבית המטבעות המובילים.

היום יתפרסם נתון מדד המחירים לצרכן בארה"ב בשעה 15:30 (שעון ישראל), מדד זה מודד את שינוי המחירים לצרכן של סל מוצרים המורכב מסחורות ושירותים חיוניים אותם צורך הצרכן הממוצעלמדד זה ישנה השפעה מכרעת על מדיניות הריבית ולכן כל עלייה גוררת צפיה לריבית גבוהה ועשויה לחזק את הדולר באופן משמעותי.

בנוסף, יתפרסם היום מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן בשעה 17:00 (שעון ישראל), הסקר מצביע על נכונותם של הצרכנים להוציא כסף וחשיבותו הגבוהה באה לידי ביטוי בכך שבאופן סטטיסטי תואם מדד זה את התמ"ג הריאלי ואת מדד הצריכה וההוצאה הפרטית, טוב יותר מאשר מדד אמון הצרכנים של "ועדת ההנהלה". כמובן שעלייה בבטחון הצרכן תשפיע באופן חיובי על הדולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה